SMS-bug van Vodafone Opgelost in Android 5.0.1 (Lollipop)

Vodafone LogoGister schreven we dat Google is gestart met de uitrol van Android 5.0.1 (lollipop), maar het was nog niet helemaal duidelijk wat we konden verwachten van de update. Vandaag is duidelijk geworden dat Google onder andere de SMS-bug op het Vodafone netwerk heeft opgelost.

Het was al bekend dat Google in Android 5.0.1 de “factory reset bug” heeft aangepakt. Bij deze bug is het mogelijk om je toestel volledig te wissen door bepaalde handelingen op het ontgrendel scherm uit te voeren. Nu blijkt dat ook de Vodafone sms-bug is aangepakt. Bij deze bug kunnen klanten met een Nexus 5 of Nexus 6 en Android 5.0 niet meer sms’en. De verzonden SMS-berichten komen niet aan bij de ontvangen, en er zouden extra kosten in rekening worden gebracht.

Door de Vodafone sms-bug had Google besloten om de uitrol van Android 5.0 in Nederland uit te stellen. De oorzaak van de bug zou te maken hebben met de Amerikaanse telecomprovider Verizon. Als een Verizon-klant in Nederland namelijk gebruik maakt van het Vodafone netwerk, moet het telefoonnummer van hun toestel worden aangepast. Dit gebeurde echter ook bij de Nederlandse Vodafone-klanten.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.