WhatsApp Reageert op Kwetsbaarheid en Schuift Schuld op Google

WhatsApp
Gister schreven we dat de WhatsApp-gesprekken op Android makkelijk te stelen zijn door andere applicaties en dat er twee manieren zijn om dit probleem op te lossen. WhatsApp heeft nu gereageerd op de “beveiligingslek” en schuift het probleem op Android.

WhatsApp vindt dat er een onjuist beeld wordt geschetst en zegt dat er helemaal geen probleem is met WhatsApp. Het probleem zou te maken hebben met Android en Google zal het besturingssysteem dus beter moeten beveiligen. Normaal zullen gegevens die worden opgeslagen op de SD-kaart van je smartphone niet in gevaar zijn, dit gebeurt pas als er malafide software wordt geïnstalleerd. Daarom raad WhatsApp aan om alleen software te gebruiken van betrouwbare bedrijven en ontwikkelaars.

We zijn op de hoogte van de berichten over dit beveiligingslek, maar ze zijn overdreven en schetsen geen goed beeld van de werkelijkheid. Onder normale omstandigheden is data op de SD-kaart niet zomaar te bereiken. Echter, als een gebruiker malware downloadt of blootgesteld is aan een virus, dan is zijn/haar telefooon kwetsbaar. We raden WhatsApp-gebruikers altijd aan om de applicatie up-to-date te houden zodat ze altijd beschikken over de nieuwste ‘security-fixes’. Daarnaast drukken wij iedereen op het hart om alleen software te gebruiken van betrouwbare bedrijven en ontwikkelaars. De huidige versie van WhatsApp in de Play Store is geüpdatet om onze gebruikers beter te beschermen tegen malafide applicaties.

WhatsApp heeft hier wel gedeeltelijk gelijk en WhatsApp-gebruikers zouden inderdaad niet in gevaar zijn als ze gewoon betrouwbare software installeren, maar het feit dat de encryptie van de WhatsApp-gesprekken zo eenvoudig ongedaan kan worden gemaakt blijft een probleem. WhatsApp zou dus een betere encryptie moeten maken waardoor de gesprekken niet meer zo makkelijk kunnen worden ingelezen.

via [techzine & AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.