Google Introduceert Verbeterde Chromecast Met Nieuwe Functies

ChromecastGoogle heeft zojuist een nieuwe Chromecast geïntroduceerd die sneller en mooier is dan de huidige Chromecast. Ook beschikt de nieuwe Chroomcast over een aantal nieuwe functies.

De nieuwe Chromecast heeft een totaal nieuw design gekregen. De Chromecast is beschikbaar in verschillende kleuren en heeft een rond ontwerp met een flexibele HDMI-kabel. De WiFi-verbinding is een stuk beter, waardoor het mogelijk is om in een hogere (fullHD) kwaliteit te streamen.

De Chromecast beschikt over nieuwe software met een aantal nieuwe functies die ontwikkelaars kunnen inbouwen. FastPlay is één van deze functies. Hiermee is het mogelijk om een video vooraf te laden. Als je bijvoorbeeld de Netflix-app laadt, zal de app detecteren of er een Chromecast aanwezig is. De app zal vervolgens op de achtergrond naar de Chromecast worden gestuurd, waardoor je niet meer hoeft te wachten als je eenmaal op cast klikt. FastPlay moet het casten met maar liefst 80 procent versnellen.

Ook de Chromecast-app krijgt een update. De app krijgt een feed met een layout die veel weg heeft van Google Now. De feed toont content gebaseerd op de apps die je op je toestel hebt. Wil je andere content zien dan kan je rechtstreeks via de Chromecast-app zoeken naar nieuwe content. Ook kan ieder toestel worden gebruikt als afstandsbediening, waardoor je vriend de film of serie kan pauzeren zonder de stream over te nemen.

Als laatste is het straks mogelijk om te gamen met de Chromecast. De smartphone of tablet is de controller, terwijl de game-content te zien is op het grote scherm. Je kan vrienden uitnodigen om multiplayer games te spelen.

De nieuwe Chromecast krijgt de zelfde adviesprijs als de oude Chromecast, namelijk 35 euro. De Chromecast komt komende maandag naar 17 verschillende landen in de kleuren zwart, geel en rood. Welke landen dit zijn is nog niet bekend.

via [zdnet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.