Samsung Smartphones Te Hacken Via Find My Mobile-lek

Find-My-MobileFind My Mobile maakt het mogelijk om je verloren smartphone terug te vinden of te blokkeren wanneer je je smartphone kwijtraakt. Hackers hebben echter een lek gevonden in de Find My Mobile dienst van Samsung, waardoor je smartphone kan worden geblokkeerd door hackers.

Volgens de Amerikaanse National Institute of Standards and Technology (NIST) is Find My Mobile-service niet veilig. Kwaadwillenden kunnen smartphones met de Find My Mobile-dienst ingeschakeld namelijk op afstand blokkeren. Zodra je toestel is geblokkeerd kan je niet meer bij je bestanden tenzij je het wachtwoord weet. Het probleem is dat alleen de hacker het wachtwoord weet en je smartphone dus onbruikbaar is.

Het probleem met Find My Mobile is dat de zogeheten Remote Controls-feature, de bron die opdracht geeft het toestel te vergrendelen, niet controleert. Een hacker kan de gebruiker naar een site lokken waar de kwaadwillende een “Cross-Site Request Forgery-code” heeft geplaatst. Lukt dat, dan kan de aanvaller de smartphone overnemen.

Samsung heeft nog geen patch vrijgegeven of reactie gegeven over dit probleem. Tot die tijd is het verstandig om de Find My Mobile-dienst uit te schakelen.

Update: Samsung Nederland heeft laten weten het lek al op 13 oktober te hebben opgelost.

via [destentor]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.