Groter Smartphone-scherm Steeds Populairder

smartphone schermformaatUit een enquête van telecompaper blijkt dat smartphone-gebruikers steeds meer interesse hebben in een groter scherm. Uit het onderzoek van dit jaar blijkt dat consumenten gemiddeld genomen een smartphone-scherm van 4,4-inch prefereren. Vorig jaar lag dit gemiddelde nog op 4,3-inch.

Uit een enquête die door 3500 consumenten is ingevuld blijkt dat 4,4-inch de perfecte schermformaat is. Dat is opmerkelijk aangezien de meeste nieuwe smartphones een scherm hebben van 5-inch of groter. Slechts 1 op de 10 gaf aan geen voorkeur te hebben voor een schermformaat. 9 op de 10 vinden het formaat van een smartphone dus wel degelijk belangrijk.

Uit het onderzoek blijkt ook dat het aantal smartphone-gebruikers met een display van 5-inch of groter flink zijn gestegen. In 2013 waren ongeveer 17% van de ondervraagden in het bezit van een 5-inch smartphone. In 2014 gebruikten maar liefst 40% een smartphone met 5-inch display of groter. Deze stijging komt uiteraard door de vele nieuwe top-toestellen zoals de Samsung Galaxy S5, Galaxy Note 4, Sony Xperia Z3, LG G3 en HTC One M8.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.