Nokia Komt Terug Op Gadgetmarkt Na Overname Withings

Withings-Activite-PopNadat Microsoft de smartphonetak van Nokia heeft overgenomen horen we nog erg weinig van de Finse fabrikant. Toch zit Nokia niet stil. Zo heeft de fabrikant eerder al aangegeven dat Nokia weer eigen smartphones op de markt zal brengen, en deze week heeft Nokia de gadget-producent Withings overgenomen.

Withings is een Franse producent van smartwatches, sporttrackers, digitale bloeddrukmeters, slimme weegschalen en dito thermometers. Nokia heeft Withings nu overgenomen voor een bedrag van 170 miljoen euro.

Nokia lijkt zich te willen richten op de vrij lastige markt van smartwatches en andere wearables. De vraag naar wearables groeit wel elke jaar. Zo neemt de markt dit jaar in aantallen met 38 procent toe, tot 110 miljoen stuks, aldus onderzoeksbureau IDC. Veel fabrikanten hebben echter moeite om de concurrentie aan te gaan met bedrijven zoals Apple, Samsung en Pebble. En dat terwijl zelfs Pebble onlangs heeft aangekondigd een kwart van zijn personeel te gaan ontslaan vanwege moeilijkere tijden.

Analisten denken dat Nokia verder zal kijken dan alleen wearables voor om de pols. Nokia zal proberen om wearables te verbinden met een netwerk om gegevens uit te wisselen met computers en websites. Dit wordt ook wel ‘internet of things’ genoemd. Internet of things is vooral interessant voor apparaten en sensoren die de gezondheid van de drager in de gaten houden, iets wat de producten van Withings doen.

via [volkskrant]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.