Intel Stopt Productie Smartphone-processoren

intelIntel gaat stoppen met de productie van processoren voor smartphones. De fabrikant had twee verschillende processoren, de Broxton en de opvolger SoFIA. Intel stopt met de productie van beide chips, omdat het slecht gaat met de markt van pc’s.

Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers heeft Intel laten weten te stoppen met de productie van mobiele processoren. De slechte markt voor pc’s zou de fabrikant hebben gedwongen tot dit besluit. Intel maakt ook bekend dat ze 1200 banen gaan schrappen.

Intel is een dominante speler op het gebied van processoren voor desktops, laptops en datacentra. Op de mobiele markt is Intel echter een stuk minder dominant. Hier is ARM namelijk de grote speler. Enkele fabrikanten die de chipontwerpen van ARM gebruiken zijn Apple, MediaTek, Qualcomm en Samsung. De chips van Intel presenteren simpelweg niet goed genoeg om te kunnen concurreren met ARM. Qua performance zijn ze te vergelijken met de chips van Qualcomm, maar ze zijn wel een stuk minder energiezuinig.

Nu Intel de strijd met ARM heeft opgegeven, gaat de fabrikant zich focussen op 5G, datacentra, geheugen, Internet of Things en de markt van pc’s en desktops.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.