Pinterest Koopt Lees-app Instapaper

InstapaperPinterest heeft de lees-app Instapaper overgekocht. Met Instapaper is het mogelijk om online content op te slaan om deze later terug te lezen. Hoeveel Pinterest heeft moeten betalen voor de overname is niet bekend.

Instapaper maakt het mogelijk om websites offline op te slaan. De app stript de website, waardoor alleen de tekst en de afbeeldingen overblijven. Op deze manier krijg je een overzichtelijke pagina die je op ieder tijdstip kunt teruglezen. Instapaper CEO Brian Donohue heeft laten weten dat de app afzonderlijk zal blijven bestaan.

De missies van Instapaper en Pinterest komen overeen, omdat we allebei mensen helpen inhoud op te slaan en we kijken ernaar uit samen te werken. Het Pinterest-team werkt aan unieke technische uitdagingen en hun collectieve vaardigheden zullen ongelofelijke waarde toevoegen aan Instapaper.

Pinterest bestaat zes jaar en telt ondertussen 100 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Pinterest heeft echter moeite om winst te maken en wil met de overname vermoedelijk meer gegevens verzamelen over de manier waarop mensen artikelen lezen. Pinterest werkt ook al langer om Pinterest meer dan alleen een social media site te maken. Zo is het bedrijf van plan om onder andere een koopknop te introduceren en wil Pinterest met de overname van Instapaper meer op tekst gebaseerde functies toevoegen.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.