“Driekwart Nederlanders Is Voor Verbod Smartphonegebruik Tijdens Het Fietsen”

smartphone-fietsUit een onderzoek in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu blijkt dat maar liefst driekwart van de Nederlanders voorstander is voor een verbod van smartphonegebruik tijdens het fietsen. Het gebruiken van een smartphone tijdens het fietsen resulteert regelmatig in ongelukken.

Ongeveer 7 op de 10 ondervraagden vinden het gebruik van een smartphone tijdens het fietsen een groot probleem. Van de 55-plussers willen maar liefst 90 procent van de ondervraagden een smartphoneverbod, terwijl slechts de helft van de jongeren voorstander is van een verbod. Het meerendeel van de Nederlanders is in ieder geval van mening dat het gebruiken van een smartphone op de fietst niet acceptabel is, ongeacht of er een verbod komt of niet.

Minister Melanie Schultz van Haegen werkt momenteel aan het opzetten van een smartphoneverbod tijdens het fietsen. In de Tweede Kamer krijgt Schultz van Haegen veel steun, maar er zijn nog wel vragen over de handhaving van een dergelijk verbod.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.