Li-Fi Is 100 Keer Sneller Dan Wi-Fi En 5G

Li-FiLi-Fi is een nieuwe techniek die als alternatief kan worden gebruikt voor Wi-Fi en 5G. Li-Fi maakt gebruik van zichtbaar licht en is maar liefst 100 keer sneller dan het huidige Wi-Fi systeem.

Li-Fi is over enkele jaren al klaar voor de massamarkt. De start-up Velmenni is de nieuwe standaard al aan het testen in bedrijfsomgevingen en op industriële sites in en rond de Estse hoofdstad Tallinn. Li-Fi kan snelheden aan van 1 Gbps, ongeveer 100 keer sneller dan de huidige Wi-Fi standaard. Hierdoor moet het theoretisch mogelijk zijn om een film in slechts 1 seconden te downloaden. In labo-omgevingen hebben onderzoekers zelfs al snelheden van 224Gbps gehaald, wat de mogelijkheden van Li-Fi goed weergeeft.

Li-Fi maakt in tegenstelling tot Wi-Fi gebruik van zichtbaar licht om data over te sturen, ook wel visible light communication of VLC genoemd. Deze technologie moet veiliger zijn dan Wi-Fi omdat lichtstralen altijd lokaal blijven en niet door muren kunnen stralen. Li-Fi is daarom ook niet geschikt om Wi-Fi helemaal te vervangen. Wel is een combinatie van beide netwerken aantrekkelijk binnen gebouwen. Zo kan Li-Fi bijvoorbeeld worden verwerkt in LED-lampen.

Het enige wat we moeten doen is een kleine microchip toevoegen aan elk verlichtingselement, en vanaf dan kunnen die lampen én in verlichting voorzien, én in datatransmissie.” Aldus de bedenker Harald Haas. Naar verwachting kan Li-Fi binnen drie tot vier jaar uitgerold worden voor consumenten.

via [executivepeople]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.