Review LG G3 Quick Circle Case

Review-LG-G3-Quick-Circle-Case-10Als je net een nieuwe smartphone hebt gekocht, dan ben je vaak extra voorzichtig. In elk geval tijdens de eerste weken. De telefoon is nieuw en ziet er dus nog helemaal gaaf uit. Het laatste dat je wil is een krasje op het scherm of op de achterkant van je nieuwste aanwinst. Een case bied dan de perfecte uitkomst. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat een case dan iets bijzonders kan of een unieke eigenschap heeft. Kijk bijvoorbeeld naar de erg gave Dot View Case voor de HTC One (M8). Gelukkig heeft LG ook iets moois ontwikkeld voor de LG G3. De zogenaamde Quick Circle Case. Androidics mocht van MobileFun een exemplaar reviewen. 

Inhoud

Review-LG-G3-Quick-Circle-Case-1Over de inhoud kan ik erg kort zijn. Je vindt er de Quick Circle Case en een papiertje met daarop een drietal plaatjes, waarop uitgelegd wordt hoe de case bevestigd moet worden. Al kun je dit zelf natuurlijk wel raden.

Quick Circle View
De meest bijzondere functie van de case is de cirkel. Dankzij deze cirkel kan er speciale software worden gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld, zonder de cover open te klappen, foto’s nemen, oproepen beantwoorden en je muziek bedienen. In totaal zijn er zes mini-apps die via de cirkel bedient kunnen worden. LG zou de SDK vrijstellen, zodat ontwikkelaars nieuwe mini-apps kunnen ontwikkelen, waardoor het gebruik van deze software nog interessanter wordt.

Review-LG-G3-Quick-Circle-Case-2

Het meest opvallende is de tijdweergave. Door twee keer op de cirkel te tikken, wordt het scherm geactiveerd en een tijd weergegeven. De lay-out van deze tijdweergave kan veranderd worden. Zo kun je kiezen voor een simpele klok of juist meer een horloge-achtige vertoning. Persoonlijk vind ik de weergave in combinatie met het weer het mooist. Zo zie ik namelijk ook in één oogopslag hoe warm het buiten is.

De afgelopen tijd heb ik de case goed kunnen testen. Hierbij is mij opgevallen dat ik de cover veel meer op het scherm laat dan bij de meeste andere ‘dichte’ cases. Het is erg intuïtief om via de cirkel de tijd te checken en oproepen te beantwoorden. Het is jammer dat de cirkel gewoon een gat is. Dat betekent dat het scherm op die plek niet beschermd wordt. Het scherm wordt daar sneller vies en meer bedekt met vingerafdrukken. Een screenprotector is sowieso al aan te raden, maar in dit geval misschien nog wel iets meer.

Kwaliteit
Naast het hebben van een unieke eigenschap, moet een case ook gewoon een goede bescherming bieden. De Quick Circle Case die wij hebben ontvangen, wordt over de achterkant van de G3 bevestigt. Deze case komt dan ook zonder draadloos oplaadfunctie. De versie mét draadloos oplaadfunctie vervangt de achterkant van de G3. Een verschil waar je goed op moet letten.

Review-LG-G3-Quick-Circle-Case-3

De case klikt stevig om de randen van de LG G3. De telefoon zal er nooit zomaar uit kunnen vallen. Dat is dus goed, want zo wordt de telefoon goed bescherm en komt er ook niet zomaar stof tussen de case en de telefoon te zitten. De flap (of cover) valt goed over het gehele scherm heen en biedt op die manier een goede bescherming. Helaas zit er niet een soort magneetsysteem in waardoor de cover op zijn plaats blijft. Op deze manier kan de cover soms wat losjes heen en weer klapperen. 

Ook de bouwkwaliteit is belangrijk. De buitenkant van de case voelt ongeveer hetzelfde aan als een autogordel. Hierdoor heb je meer grip op de case. Bovendien ziet de case er hierdoor erg fraai uit. De case is volgens LG afgewerkt met een speciale laag, waardoor de case er langer als nieuw uit blijft zien. De binnenkant van de cover voelt glad aan en is dus als een soort kussen op het scherm.

De case is exact op maat gemaakt, want alle poorten zijn nog goed bereikbaar. Zo kun je nog even makkelijk bij de headphone aansluiting en de mini-USB poort voor het opladen van je telefoon. Ook de speakers en de microfoontjes zijn volledig vrij. Het mooie is ook, dat de camera aan de achterzijde nog gewoon gebruikt kan worden, ook al heb je de cover helemaal omgeslagen. Dankzij de ronde opening, wordt de camera namelijk niet bedekt.

Conclusie (voordelen / nadelen)
Heb je een LG G3, dan moet je eigenlijk gewoon de Quick Circle Case aanschaffen. De case is slank en voegt daarom weinig extra dikte toe aan de telefoon. Hoewel wij de zwarte versie hebben getest, zijn er nog enkele andere kleuren om uit te kiezen. 

Helaas is de prijs wat aan de hoge kant, maar daar krijg je wel een officiële accessoire van LG voor terug. Een screenprotector is ook geen overbodige luxe, vanwege de ronde opening.

Het is vooral de extra software, die de ervaring met de LG G3 pas echt compleet maakt. En het werkt ook nog eens erg mooi. De case voelt stevig en kwalitatief goed aan en beschermd de telefoon zoals het hoort. LG heeft hiermee een erg fijne accessoire op de markt gebracht. Een aanrader.

Voordelen

  • meer grip
  • Quick Circle Case software is erg handig
  • beschermd de telefoon
  • voelt degelijk aan
  • opgeklapt wordt de camera niet bedekt

Nadelen

  • prijzig
  • cover wordt niet magnetisch vastgehouden
  • het scherm wordt sneller vies op de plek van de cirkel

Prijs: €38,49 [directe link: LG G3 Quick Circle Case]
             €50,99 [directe link: mét draadloos oplaadfunctie]

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.