Specificaties Samsung Galaxy Tab S-tablets Met AMOLED-display Gelekt

Samsung-Galaxy-Tab-S-AMOLEDVia Sammobile zijn enkele specificaties gelekt van twee nieuwe tablets die zullen beschikken over een AMOLED display. Uit de gelekte specificaties kunnen we opmaken dat Samsung aan een 8,4-inch en 10,5-inch tablet werkt en dat deze tablets onder de naam Samsung Galaxy Tab S zullen worden uitgebracht.

Een AMOLED-display wordt al tijden gebruikt voor smartphones, maar is nog maar één keer eerder gebruikt in een tablet (de  Galaxy Tab 7.7). Een AMOLED-display is vooral populair dankzij de goede contrast en de verzadigde kleuren. Ook worden pixels niet geactiveerd als ze zwart moeten weergeven, wat goed is voor de accuduur.

Sammobile weet te melden dat de tablets zullen beschikken over een resolutie van 2560×1600 pixels, een Octa-core Exynos 5 chipset waarvan vier 1.9GHz Cortex-A15 kernen en vier1.3GHz Cortex-A7 kernen, een Mali-T628 videochip, 3GB werkgeheugen, een 8 megapixel camera aan de achterkant en een 2,1 megapixel camera aan de voorkant. Ook worden de tablets voorzien van een vingerafdruk-scanner en Android 4.4.2 (KitKat).

Verder beschikken de Galaxy Tab S-tablets over een infrarood-zender, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth 4.0 LE / ANT+, GLONASS en een microUSB 2.0-poort. De tablets worden uitgebracht in de kleuren “Shimmer White” en “Titanium Grey” en de randen langs het scherm van de tablets zullen een stuk kleiner zijn dan die van de Galaxy Tab 4-lijn. Van beide tablets zal een Wifi-only en 4G-versie worden uitgebracht.

bron [Sammobile via AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.