Miljoenen Coolpad-smartphones Te Hacken Door Lek

Coolpad-F1Volgens het beveiligingsbedrijf Palo Alto Networks bevatten de smartphones van Coolpad een gevaarlijke lek, waardoor hackers toegang kunnen krijgen tot je toestel. De lek zit in een tool die alleen bedoeld zou zijn voor “interne testen”.

De tool zou “per ongeluk” in de firmware van Coolpad-smartphones hebben gestaan, waarmee onder andere app-update kunnen worden uitgevoerd, willekeurige nummers kunnen worden gebeld, nep-sms’jes kunnen worden gestuurd of url’s kunnen worden geopend. De lek in deze tool is op 20 november door een Chinese hacker ontdekt, maar komt nu pas onder de aandacht door een rapport van Palo Alto Networks.

De tool die Palo Alto Networks de naam CoolReaper heeft gegeven, is volgens Coolpad bedoeld voor intern gebruik. Deze bewering is echter moeilijk te geloven aangezien verschillende Coolpad-gebruikers vorig jaar advertenties als notificatie hebben ontvangen via dit zelfde systeem.

Lang niet alle Coolpad-smartphones zijn voorzien van de firmware die deze tool bevat, maar volgens Palo Alto Networks heeft het Chinese bedrijf mogelijk miljoenen toestellen verkocht met de CoolReaper-tool in de firmware. Coolpad is vrijwel alleen actief in China, maar is wel de op vijf na grootste smartphone fabrikant ter wereld.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.