Sony Lanceert Drie Xperia X-smartphones

Sony Xperia X-lijnDe Japanse fabrikant Sony heeft tijdens de Mobile World Congress in Barcelona een nieuwe smartphone-lijn geïntroduceerd. Het gaat om de zogeheten Xperia X-lijn, met de smartphones Xperia X, Xperia X Performance en Xperia XA.

De Xperia X-smartphones zijn voorzien van een nieuw soort autofocus, waarmee de camera zeer snel kan focussen op snelle bewegingen. De ingebouwde techniek kan namelijk voorspellen hoe een object beweegt.

Alle Xperia X-toestellen zijn voorzien van een 5-inch display. De Xperia X beschikt verder over een Qualcomm Snapdragon 650-processor, 3GB werkgeheugen, 32GB of 64GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 23 megapixel camera aan de achterkant, een 13 megapixel camera voor selfies, een vingerafdrukscanner, een 2620 mAh accu, dualSIM-ondersteuning en een waterdichte behuizing (IP68).

De Xperia X Performance beschikt over vrijwel de zelfde specificaties, maar heeft een iets grotere 2700 mAh accu en een Qualcomm Snapdragon 820-processor.

De Xperia XA is een goedkopere smartphone, met een lagere scherm resolutie (720×1080 pixels), een Mediatek MT6755 Helio P10 octa-core processor, 2GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 13 megapixel camera aan de achterkant, een 8 megapixel camera aan de voorkant en een 2300 mAh accu.

Alle drie de toestellen draaien op Android 6.0 (Marshmallow). Dankzij de Qnovo-oplaadtechnologie kunnen alle drie de toestellen heel snel worden opgeladen. De accu gaat volgens Sony twee dagen mee. De smartphones zullen deze zomer op de mark verschijnen.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.