Android 4.3 Update Voor Samsung Galaxy S3 Vodafone-Branded Gestart

Galaxy S3 Vodafone
Gister schreven we al dat de Android 4.3 update voor de Samsung Galaxy S3 4G-editie weer is gestart. Vandaag blijkt ook de “gewone” Galaxy S3 de update te kunnen downloaden. Tot nu toe zijn er alleen meldingen binnen gekomen van Vodafone-branded Galaxy S3 gebruikers. Of de andere providers snel zullen volgen is niet bekend.

De Android 4.3 update was eerder stopgezet door Samsung nadat veel gebruikers ernstige problemen melden na het ontvangen van de update. Zo zouden Wi-Fi verbindingen wegvallen, het accuduur extreem afnemen en zouden toestellen zelfs helemaal vastlopen. Deze problemen zouden nu zijn verholpen en brengt de update verder verbeteringen op het gebied van tekstinvoer met zich mee, zal de Galaxy S3 minder accu verbruiken, is de snelheid en stabiliteit verbeterd en zijn er aanpassingen gemaakt aan het layout. Ook bied de update ondersteuning voor de Galaxy Gear.

De update kan worden gedownload via over-the-air (OTA) in het instellingen menu of via Samsung Kies.

TIP: Voor iedereen die accu problemen ervaren na het updaten van Android 4.3, hebben wij hier een paar tips geschreven die de accu verbruik zouden moeten verbeteren.

via [androidworld]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

35 Reacties

 1. Eric schreef:

  Heb nog niks ontvangen. Niet via OTA en niet via Kies. Zal wel weer in stappen gaan.

 2. ricco schreef:

  Leuk, maar heb nog niets binnen.
  Ik weet alleen zeker dat mijn volgende telefoon geen samsung zal zijn maar een nexus, veel minder problemen mee qua updates en qua scherm veel strakker.

 3. Jan schreef:

  Ook hier nog niets voor de S3: GT-I9300. Ik zit er met smart op te wachten.

 4. S3user schreef:

  S3 van KPN OTA / Mbv KIES nog nix !

 5. L. Hannes schreef:

  Nada…

 6. jeroen schreef:

  Triest dat Samsung zo slecht is met zijn info!!!
  Ondanks de goede kwaliteit van de S3 zal ik volgende keer voor een ander merk kiezen.Een merk dat wel respectvol om gaat met klanten tav info verstrekking.

 7. alper schreef:

  Hoe zit het als je wel vodafone hebt maar je smartphone is simlock vrij krijg je dan ook de update?

 8. Bouman schreef:

  hier helaas al wel de update ontvangen en kan helaas ook melden dat de eerder beschreven problemen met de batterij en wifi verbinding nog steeds aanwezig zijn.

  Batterij ging eerst met gemak van 07:00 tot 20:00 mee, nu is hij na een beetje nu.nl/wtf.nl lezen en 15 min een spelletje spelen (paplinko en candy crush) al bijna voor 30-40% leeg en gaat nu maar een goeie 4-5 uur mee voordat hij eigenlijk al weer aan de lader moet wil je hem tot ’s avonds willen gebruiken.

  grootste energieslurper is volgens de batterij tab het scherm met ruim 72% van het energie verbruik, heb de helderheid al bijna op zijn laagst staan hierdoor en de weergave van het scherm wordt er zo ook niet mooier op.

  hopelijk gaan ze snel weer een kleine update uitbrengen om dit te verhelpen maar voorlopig zou ik de update even links laten liggen wil je je telefoon de hele dag willen gebruiken.

 9. ali schreef:

  weet iemand wat ik moet doen voor update????

 10. EV schreef:

  4.3 gedownload en geinstalleerd op een S3. Installatie verliep probleemloos maar de telefoon registreert zichzelf niet bij het Vodafone netwerk. Alle fora al doorlopen en tips/tricks uitgevoerd zonder positief resultaat. Kan niet meer bellen 🙁 Ik overweeg om maar weer terug te gaan naar 4.2.2.

 11. Harry schreef:

  Hallo allemaal,

  Wacht even tot er een versie van ”S4 Revolution v12” uitkomt. Dit is een ROM, dat veel beter is dan de gewone standaard updates. Deze ROM kan je gewoon vinden op Google. Alleen v12 is er niet, maar v11 wel!
  v12 zal waarschijnlijk stukken beter zijn dan de vorige versie.
  Even een duidelijkheid van de ROM: ROM is een zelfgemaakt software voor je toestel.
  Wat houdt in S4 Revolution v11:
  -Smart scroll (Oog bediening, internet alleen maar, net zoals de S4)
  -Met je hand toestel ontgrendelen door er net boven met je hand erover heen te gaan.
  -S4 Weer Widget (Beter en mooier dan de gewone van de s3)

  En ga zo maar door.
  Er zijn heleboel dingen die van de S4 en Note 3 komen, en allemaal top features.
  Echt een aanrader.
  Je zou ook even op youtube kunnen kijken: S4 Revolution v11, er staan waarschijnlijk 2 video’s. In 1 van de 2 laat iemand gewoon alle features zien en test hem ook uit. Kijken dus!

  Ik wacht even tot v12 uitkomt 😉

  maarja, ik hoop jullie te hebben geholpen. Ik dacht, ik deel het even met anderen.

 12. John Dierx schreef:

  Samsung waar blijft de update 4.3 als er al mensen zeggen volgende keer geen Galaxy S 3 meer enz. dan zou ik maar opschieten met dat langdradige gedoe omtrent een firmware update die 6 maanden geleden al zou komen. ja bij de Nexus gaat het veel beter. de mensen raken echt gedemotiveerd reclame maken dat 4.3 zo goed is. maar ja wacht nog maar een jaar zou Samsung zeggen ???????
  ik vind dat de mensen gelijk hebben. Samsung meld een update als hij ook echt er is. niet 6 maanden van te voren. !!!!!

 13. John Dierx schreef:

  your comment is awaiting moderation by Samsung !!!!!!!!

 14. ricco schreef:

  Ik weet nu helemaal zeker dat ik voor een nexus ga van et weekend er een in me handen gehad en 4.4.2 android versie tis even wennen maar zoveel beter dan de sgs3.

 15. Jeroen schreef:

  Samsung S3 is een prachtig toestel maar de zeer slechte houding van Samsung tav updates en fouten en uitkomstdata hebben wel tot gevolg dat ik volgende keer een ander merk kiest dat zorgvuldiger en met meer respect met zijn klanten omgaat.

 16. S3user schreef:

  S3 LTE wel update, Note heeft al de update…… over een kleine maand mag ik verlengen !!! ben er destijds ook ingestonken met de 1e HTC desire, nu weer met de s3, en dat terwijl KITKAT gepromoot wordt een geschikte android versie te zijn voor ook de ‘wat oudere’ toestellen….WTF.

 17. koos schreef:

  update er nu een dag op staan eerst probleem met Slegte wifi verbinding opgelost nu bezig het accu gebruik weer onder controle te krijgen die is behoorlijk toegenomen invoertaal Nederlands moet je opnieuw downloaden scherm is wel helderder dan voorheen en install menu is veranderd maar geen schokkende veranderingen vind ik

  stroom verbruik nog niet onder controle gekregen

 18. Plork schreef:

  hallo mensen, hoe kom ik bij OTA?

 19. Jeroen Gerrits schreef:

  De update voor de gewone unbranded Samsung Galaxy S3 1900 komt nu bij mij binnen!!
  Daar zaten we al veel te lang op te wachten. Nu nog kijken of het goed werkt.

 20. Mike schreef:

  De unbranded versie is nu aan het downloaden!! Ben benieuwd.

 21. Jeffrey schreef:

  Update vandaag gedownload 26-12, toestel start niet meer op, Super update

 22. Wim schreef:

  Als die start, trekt de update van android ook nog eens je batterij leeg. Zelf heb ik een samsung Galaxy S3 Lte met android 4.3. Ik kan aan de oplader blijven hangen. Opladen duurt ook lang. Wat een ramp deze versie van android!

 23. Youp Pebesma schreef:

  Ik heb de update gedownload maar ik drukte op annuleren en toen wou ik opnieuw doen maar toen zei hij dat het de laatste software was… wat moet ik doen?!?!?

  • Theo Zondervan schreef:

   Hier hetzelfde probleem, update was beschikbaar, uitgesteld omdat het batterijniveau laag was. Factory reset gedaan. En toen wilde ik updaten, toestel zegt nu dat de laadte updates zijn geïnstalleerd. 4.1. Geen update meer te bekennen.

 24. Harry schreef:

  Heb de update inmiddels een paar dagen op mijn Samsung galaxy s3 staan. Ben erg ontevreden. Krijg regelmatig de melding van instabiel wifi en de batterij gaat maar 8 tot 14 uur mee, afhankelijk van gebruik. Voor de update had ik gemiddeld zo’n 22 uur plezier van de accu. De andere verbeteringen wegen niet op tegen deze nadelen. Hoop op een snelle verbeterde update.

 25. Nico schreef:

  Na update kom ik mij telefoon niet meer in S3 komt iedere keer samsung account aanmaken te staan.Daarna vraagt hij om google account . dan zwart scherm en begint alles opnieuw. Kan dus niet meer naar instellingen enz. steeds com.google,process.gapps is gestopt. alles na gezocht maar iedereen zegt dat je naar je instellingen moet gaan. En dat kan ik dus niet meer HELP aub zelfs een reboot gedaan niets helpt

 26. koru schreef:

  Na het starten van de Update start mijn S3 niet meer, nu bezig met unbricken!! dus let op!! betreft overigens een stock FirmWare S3 Not rooted.

 27. astrid schreef:

  Mijn knop instellingen werkt niet meer na de update… Iemand enig idee hoe dit op te lossen?

 28. marleen schreef:

  Vaak de melding uw wifi verbinding is onstabiel. Het liefst gooi ik mijn telefoon uit het raam. Voor de update nooit problemen gehad.

 29. Kral schreef:

  **** samsung.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.