Samsung Introduceert Nieuwe Exynos 7 Octa Chipset

Exynos-7-OctaSamsung heeft vandaag een nieuwe chipset aangekondigd die mogelijk zal worden gebruikt in de Galaxy S6. De nieuwe SoC zal de Exynos 7 Octa-familie uitbreiden en maakt gebruik van 14 nm FinFET technologie, waardoor de chip zuiniger en effectiever functioneert.

Samsung heeft al langer een Exynos 7 Octa-chipset, maar deze is geproduceerd op 20 nanometer. Doordat de nieuwe chip via de finfet-methode is ontwikkeld schakelen de transistors sneller en zijn ze zuiniger. Ook zijn dergelijke processoren goedkoper om te produceren.

Door de aankondiging van de nieuwe chipset lijkt het steeds waarschijnlijker dat Samsung de Snapdragon 810-processor niet zal gaan gebruiken in de Galaxy S6. Er gaan al geruime tijd geruchten dat Samsung de Snapdragen 810-processor niet zal gaan gebruiken in Samsung’s nieuwe vlaggenschip, omdat de processor te heet zou worden.

Samsung investeert al jaren in het verbeteren van de processor technologie. “Dit is zonder twijfel de meest geavanceerde technologie in zijn soort”, aldus vicepresident Gabsoo Han. “We denken dat de productie van onze 14nm processors een goede invloed hebben op de groei van de mobiele industrie. Baanbrekende smartphones worden hierdoor nog krachtiger.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.