Qualcomm Introduceert Snapdragon 821-processor

qualcomm snapdragonQualcomm heeft de snelste smartphone-processor tot nu toe aangekondigd. De zogeheten Snapdragon 821 is 10 procent sneller dan zijn voorganger, de Snapdragon 820.

De processorfabrikant Qualcomm heeft deze week de snelste smartphone-processor van dit moment onthult. De Snapdragon 821-chipset is voorzien van een 2,4 GHz quad-core processor, terwijl zijn “voorganger”, de Snapdragon 820, het nog moet doen met een 2,1 GHz quad-core processor. Ook is de chip verder geoptimaliseerd om nog minder energie te verbruiken.

Qualcomm presenteert de Snapdragon 821 echter niet officieel als een opvolger van de Snapdragon 820, maar als een “upgrade”. De daadwerkelijke opvolger wordt pas begin 2017 verwacht. De Snapdragon 820 is een veel gebruikte chipset die onder andere aanwezig is in de HTC 10, OnePlus 3, LG G5 en de Amerikaanse Galaxy S7.

Onder andere LG, Sony en Samsung zullen naar verwachting de komende maanden toestellen op de markt brengen die beschikken over de nieuwe Snapdragon 821-chipset.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.