Samsung Stopt Volledig Met Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7Samsung heeft laten weten dat de Zuid-Koreaanse fabrikant volledig stopt met de Galaxy Note 7. De productie wordt volledig stopgezet en wereldwijd zal het toestel niet meer worden geleverd.

Samsung heeft dit besloten omdat “de veiligheid van de klant de hoogste prioriteit heeft“. Door problemen met de phablet bestaat er een kleine kans dat de accu gaat roken of in brand vliegt. Zelfs na het vervangen van de accu wiste Samsung het probleem niet te verhelpen.

In Nederland hebben mensen die een pre-order hebben geplaatst de Galaxy Note 7 nooit ontvangen. Officieel zouden Nederlandse klanten de phablet maandag moeten ontvangen.

Het besluit om de verkoop te schrappen gaat Samsung enorm veel geld kosten. Alleen al in China moet Samsung al 191.000 Note 7-toestellen terugnemen. Naast de kosten voor de Galaxy Note 7 zal ook het imago van het merk schade oplopen. Beleggers lieten het aandeel massaal vallen, waardoor de waarde met meer dan 7 procent kelderde. Gelukkig is de Zuid-Koreaanse fabrikant financieel erg stabiel en kan Samsung wel een tegenslag verwerken. Samsung kan zich nu het beste gewoon richten op de lancering van een nieuwe vlagschip smartphone in 2017, en hopen dat klanten dan de problemen met de Note 7 zijn vergeten.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.