Gezichtsherkenning Galaxy S8 Makkelijk Te Foppen

Samsung Galaxy S8 gezichtsherkenningDe gezichtsherkenning op Samsung’s nieuwe vlaggenschip blijkt makkelijk te foppen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een foto van een echt gezicht.

Eén van de opvallende functies van de onlangs aangekondigde Galaxy S8 en Galaxy S8+ is de mogelijkheid om de smartphone te ontgrendelen aan de hand van gezichtsherkenning. Hierdoor kan alleen de eigenaar van het toestel gebruik maken van de smartphone. Het blijkt nu echter dat deze beveiligingsmethode zeer eenvoudig voor de gek te houden is.

Een blogger ontdekte tijdens een presentatie van het toestel dat de gezichtsherkenning ook werkt door een foto van de eigenaar voor het scherm te houden. Samsung laat in een verklaring weten dat gezichtsherkenning niet de hoogste vorm van beveiliging is.

Gezichtsherkenning is gemakkelijk, maar kan alleen gebruikt worden om de Galaxy S8 te ontgrendelen en niet om toegang te krijgen tot Samsung Pay of de Beveiligde Map.

Het is niet bekend of Samsung later nog een update zal uitbrengen die de gezichtsherkenning geavanceerder moet maken, waardoor een dergelijk truc niet meer werkt. Het lijkt op dit moment in ieder geval niet de beste beveiliging voor een smartphone. Gelukkig is de Galaxy S8 ook voorzien van een vingerafdrukscanner en een irisscanner en kan je uiteraard een patroon of wachtwoord instellen.

via [volkskrant]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.