Nokia eruit, Newkia erin: Lumia Nexus?

Vorige week heeft Microsoft het Finse bedrijf Nokia overgenomen. Nokia die drie jaar geleden nog de oppermachtige marktleider in mobiele telefoons was, is nu een klein en onbelangrijk merk, stelt Zilliacus. Thomas Henrik Ziliacus is een wereldwijd erkend visionair, innovator en marktleider in de mobiele zakelijke wereld. En hij nam de deal tussen Microsoft en Nokia heel persoonlijk en zag deze als een natuurlijk einde aan een triest verhaal voor Nokia. Maar gelooft ook dat het de mogelijkheid opent om wat misstanden recht te zetten. Zo gelooft Ziliacus erin dat consumenten simpelweg geen Windows OS willen omdat het ecosysteem niet goed is en Android vele malen meer apps ter beschikking heeft.

Lumia Nexus by Milanno ArtworksDe dag dat Microsoft Nokia overnam, zette Ziliacus het nieuwe Nokia op met Newkia. Het bedrijfsdoel is simpel, met de erfenis van de prachtige Nokia handsets Android aangedreven toestellen maken. Omdat velen bij Nokia het enthousiasme over de deal niet delen, hebben ze de kans om alsnog bij Newkia te gaan werken. Het nieuwe bedrijf zoekt zoveel mogelijk oud-medewerkers met kennis in huis, om zo een goede start te kunnen maken. Newkia heeft hiermee de gouden kans om op Nokia’s naamsbekendheid mee te liften en de massa te voorzien van een smartphone van hun dromen.

Van concept tot werkelijkheid. De Lumia Nexus is een conceptontwerp door Milanno Artworks. Het zal beschikken over een 5 inch LCD3 scherm, een 2 GHz Quad-Core processor met 2 GB RAM en 32 GB intern geheugen. Een andere aanname is dat de Lumia Nexus de 41 megapixel PureView naar Android gaat brengen. De eerste Newkia smartphone zal waarschijnlijk een elegant toestel worden die optimaal gebruikmaakt van de Google beleving van Android.

Wat vinden jullie van het idee om een Nokia telefoon op Android te laten draaien?

Via: Androidheadlines

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.