Facebook Koopt WhatsApp Voor 19 Miljard Dollar

facebook whatsapp
Facebook meldt in een persbericht dat Facebook het berichtendienst WhatsApp heeft overgenomen voor een bedrag van 19 miljard dollar (13,8 miljard euro). De oprichter van WhatsApp en zijn werknemers krijgen 4 miljard dollar cash en 12 miljard dollar in aandelen. Ook krijgen ze nog eens 3 miljard dollar aandelen verspreid over de komende vier jaar.

Facebook heeft laten weten dat de naam WhatsApp voorlopig zal blijven bestaan en dat WhatsApp gewoon een zelfstandige berichtendienst zal blijven. WhatsApp heeft momenteel 450 miljoen gebruikers en krijgt ongeveer 1 miljoen nieuwe gebruikers per dag, 70 procent van de gebruikers is dagelijks actief. Facebook heeft maandelijks 1,15 miljard actieve gebruikers.

Facebook-oprichter, Mark Zuckerberg zegt dat WhatsApp op weg is naar 1 miljard gebruikers en dat services met zoveel gebruikers extreem waardevol zijn. Hij is dan ook erg enthousiast om samen te werken met WhatsApp-oprichter, Jan Koum. Jan Koum zegt dat het een eer is om te mogen samenwerken met Mark Zuckerberg en dat ze samen van plan zijn om nog meer mensen over de hele wereld met elkaar in contact te brengen.

via [volkskrant]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.