Lenovo verkoopt voor het eerst meer smartphones dan computers

Uit een presentatie over de kwartaalcijfers blijkt dat Lenovo voor het eerst meer smartphones en tablets verkocht dan computers en laptops. De mobiele apparaten vinden vooral in Azië gretig aftrek. Een nieuw fenomeen, want traditioneel verscheept het bedrijf vooral producten in de pc-markt. In feite is het gewoon ’s werelds grootste pc-maker.

lenovo-smartphonesLenovo is nu dichtbij de groten als het gaat om de verkoop van hun smartphones en tablets. Niet alleen Amerika en Europa zijn een grote markt voor mobiele apparatuur ook China is een enorme markt voor mobiele technologie met zijn vele inwoners. Lenovo verkoopt vooral in China en heeft daar de tweede plek in handen op de smartphonemarkt. Ze wisten er afgelopen kwartaal 11 miljoen telefoons te verkopen.

Maar naast de toegenomen smartphoneverkoop doet Lenovo het ook goed op de pc-markt die volgens analisten in een flinke dip zit. De verkoop is iets toegenomen en afgelopen kwartaal hebben ze daarmee de toppositie van concurrent HP overgenomen. Het bedrijf haalt nog steeds het meeste geld uit notebooks en pc’s, bij elkaar goed voor zo’n 80% van de omzet.

De CEO van het bedrijf, Yang Yuanqing meldde dat Lenovo uitgegroeid is tot een PC Plus merk. En daar horen ook smartphones en mobiele apparatuur bij, die het helemaal zijn op het moment. Het is een weg die ze met succes zijn ingeslagen en die ze vast ten volle zullen benutten om hun afzetmarkten te vergroten, ook buiten China. Op de website The Next Web word gespeculeerd over een overname van Blackberry. Alhoewel Lenovo niets hierover heeft gezegd, zou het best een slim idee kunnen zijn om nog meer tools in handen te krijgen voor een echte doorbraak in de smartphonemarkt.

 

 

Laura

Android liefhebber, creatieveling en gek op nieuwe handige apps! Ik schrijf graag over Android, heb je een leuke tip laat het me weten!

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.