Review Jabra Rox Wireless

Review-Jabra-Rox-Wireless-2Op de fiets, in de auto, in de bus, trein of in het vliegtuig. Thuis of op het werk, bij vrienden of bij een evenement. Overal wordt door mensen naar muziek geluisterd. In de meeste gevallen wil je anderen met jouw muziek niet tot last zijn, dus dan komen oortelefoontjes perfect van pas. Het is alleen vaak een geklungel met die kabels. Moeten ze onder je shirt door of juist eroverheen? En zit het dan wel lekker als je beweegt? Als je niet al te opvallende oortelefoontjes wil, die geen gedoe met kabels geven, dan is de Rox Wireless van Jabra misschien wel één van de mooiste oplossingen. Androidics ontving een exemplaar van Jabra en vandaag lees je hierover ons oordeel.

Inhoud
In het mooie vormgegeven doosje valt als eerste de Rox Wireless op. Die staat namelijk op een soort standaard opgesteld. Alsof het doosje de etalage is waar de Rox tentoongesteld wordt.

Review-Jabra-Rox-Wireless-3

Als je de doos opent vindt je een kleiner doosje met daarin de oplaadkabel, een handig opbergzakje, zogenaamde EarWings en ColorCore EarGels, en de handleiding.

Draadloos
Het allerbelangrijkste van deze Jabra Rox is dat hij draadloos is. De korte kabel is lang genoeg voor om je nek, maar te kort om in de knoop te raken. En dat is meteen een pluspunt. Je kunt je telefoon, tablet of laptop verbinden met de Rox via Bluetooth 4.0. De handleiding legt je stap voor stap uit hoe dat moet, maar het wijst zich eigenlijk vanzelf.

Heb je nou bijvoorbeeld een telefoon met NFC, dan kun je nog eenvoudiger verbinden met de Rox. Zorg dat NFC aan staat op je telefoon en leg de telefoon op de volumeknoppen van de Rox. Meer hoef je niet te doen, want beide apparaten zullen dan automatisch met elkaar koppelen.

Review-Jabra-Rox-Wireless-5

Nadat de verbinding tot stand is gekomen kun je via je favoriete muziekspeler naar muziek gaan luisteren. Met de Jabra Rox Wireless kun je de muziek bedienen. Zo kun je onder andere de volume regelen, naar het volgende nummer gaan, het geluid op mute zetten, oproepen beantwoorden en je batterijstatus checken.

Het is even wennen om al deze opties te gebruiken, aangezien deze functies bediend worden met slechts drie knopjes. De ene keer moet je namelijk twee knoppen tegelijk indrukken en de andere keer moet je een knop enkele seconden ingedrukt houden. Voor het uitzetten heb je in iedere geval niet perse een knopje nodig. Tik de oortelefoontjes tegen elkaar aan en ze blijven magnetisch aan elkaar vastkleven. Dit vind ik persoonlijk een erg handige functie.

Kwaliteit
Bij een product van Jabra mag je een hoge kwaliteit verwachten, en ook bij de Rox Wireless is dat weer dik in orde. De oortelefoontjes zitten stevig in elkaar en voelen ook zeer degelijk aan. Je hebt direct het idee dat je te maken hebt met een duur apparaatje. Of je het design ook mooi vindt is altijd weer een persoonlijke kwestie. Jabra maakt over het algemeen zeer mooie producten en ik vind dan ook dat de Rox er prachtig uitziet. De Jabra Rox Wireless komt in het zwart en in het wit, dus er is zelfs nog keuze.

Review-Jabra-Rox-Wireless-4

Het apparaatje is dus draadloos en dat betekend dat er ergens een batterijtje verstopt moet zitten. Het linkeroortje heeft een klepje die toegang geeft tot een mini-USB poort. Met de meegeleverde oplaadkabel kun je de Rox dan met een USB-poort op je computer verbinden om de lege batterij in ongeveer 2,5 uur weer op te laden. Het wil overigens net zo goed met bijvoorbeeld de oplader van je telefoon. Op die manier kun je de Rox dus ook via het stopcontact voorzien van stroom.

De batterij gaat volgens Jabra zo’n 6 uur mee op één enkele lading. Maar als je het volume af en toe wat bijstelt kan de batterij wat minder lang meegaan. In mijn test kwam ik uit tussen de 5 á 5,5 uur achter elkaar muziek luisteren, totdat de batterij leeg was. Ik mag het volume graag wat harder hebben, zodat ik geen omgevingsgeluiden hoor. Zet je de muziek aan, met het volume op normale sterkte, dan haal je de 6 uur waarschijnlijk wel.

Nu is voor veel mensen 5 uur muziek luisteren misschien meer dan genoeg, maar ben je veel buiten aan het werk, dan is het wel prettig om de hele dag lekker naar muziek te kunnen luisteren. Met 5 uur luistertijd kun je een deel van de dag geen muziek meer luisteren en dat is jammer.

Review-Jabra-Rox-Wireless-6

De geluidskwaliteit is ook prima. Bij mijn LG G3 hapert het geluid af en toe en dat is best hinderlijk. Ik schrijf dit echter toe aan de app of de Bluetooth verbinding van mij telefoon. Via een andere telefoon en via de laptop kwam het geluid zonder haperingen. Met de Jabra muziek app heb je overigens wat extra opties om het geluid te optimaliseren.

Het probleem bij oortelefoontjes is vaak dat ze niet goed blijven zitten. Dat is bij deze Rox oortelefoontjes niet anders. Ze liggen wel lekker in de oor, maar met een beetje wiebelen vallen ze er vrij makkelijk weer uit. Gelukkig wordt er een setjes ColorCore EarGels bijgeleverd. Dit zijn rubberen dopjes die over de speakers gedrukt kunnen worden. Ze zijn van verschillende groottes, zodat je de juiste maat kunt gebruiken.

Review-Jabra-Rox-Wireless-1

Hierdoor blijft de Rox zeer goed zitten, maar misschien nog niet perfect. Daarom heeft Jarba ook nog zogenaamde EarWings meegeleverd. Ook van verschillende groottes. Vaak is het ene oor wat groter dan het andere, dus combineren kan ook. De EarWings zijn ook van rubber en passen over de gehele oordop (eentje voor links en eentje voor rechts). Vervolgens moet het uiteinde van de EarWing in je oorschelp. Op deze manier blijft de Rox Wireless echt goed zitten. Je kunt schudden wat je wilt, maar de oortelefoontjes komen niet los. Zeer handig.

Conclusie (voordelen / nadelen)
De Jabra Rox Wireless is een opvallend apparaatje. Dit komt vooral omdat het een draadloos design heeft. De verbindingsmogelijkheden zijn weer dik in orde, maar dat is iets waar Jabra zich in lijkt te specialiseren. Geen gedoe met knopen in je kabels, goed geluidskwaliteit en een zeer degelijk bouwkwaliteit. Dat zijn toch pluspunten waar je U tegen zegt. Hoewel de Rox een aardig prijskaartje heeft, met een misschien wat te korte batterijduur, kan ik zeggen dat ik misschien wel verliefd ben geworden op dit prachtige apparaatje.

Voordelen

  • raakt niet in de knoop
  • compact
  • magnetisch aan/uit functie
  • draadloos
  • mooi design
  • goede bouwkwaliteit
  • via Bluetooth en NFC te verbinden
  • handige earwings

Nadelen

  • vrij prijzig
  • te korte batterijduur
  • soms haperend geluid
  • even wennen om alle opties te bedienen

Prijs: +/- €130,- [directe link: Jabra Rox Wireless]

Voor meer informatie over de Jabra Rox Wireless kun je op de site van Jabra terecht.

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.