Review Jabra Halo Smart

Review-Jabra-Halo-Smart-5Jabra heeft inmiddels al heel veel keuze op het gebied van headsets. Zo is er op zakelijk gebied een ruime keuze, maar ook op het gebied van sport biedt Jabra al gauw keuze uit drie of meer headsets. Ben je op zoek naar een headset om muziek mee te luisteren, maar ook om telefoongesprekken mee te voeren? En moet die headset een zeer lange batterijduur hebben? Ook daar heeft Jabra een oplossing voor. Deze Bluetooth Halo Smart is misschien wel het perfecte antwoord op de eerder gestelde vragen.

Inhoud
Review-Jabra-Halo-Smart
Het vierkanten doosje, met de bekende gele Jabra-kleur, bevat de Halo Smart. Ook meegeleverd is een beknopte handleiding om kennis te maken met de headset. Jabra heeft ook vier extra Eargels van verschillende maten toegevoegd, en een USB-kabel om de Halo Smart mee op te kunnen laden. Een opbergzakje of iets dergelijks ontbreekt helaas.

Vormgeving
De Halo Smart is een dun, lichtgewicht headset. De naam is vrij logisch, want de headset loopt in een cirkel (een halo) om je nek. Het design is op zich niets speciaals, het is geen opvallende headset. Wel is het een stevige headset die de gebruikelijke kwaliteit uitstraalt, die we van Jabra gewend zijn. Mooi meegenomen is het feit dat de Halo Smart een IP54 waardering heeft. Hierdoor is de headset stof-, en waterbestendig, maar alleen bij zweten en regenbuitjes. Het is niet aan te raden om er mee het water in te gaan voor een lekkere zwempartij.

Review-Jabra-Halo-Smart-6

Met magneetjes kunnen de twee speakertjes aan elkaar kleven. Op de ‘halo’-band zitten ook magneetjes, zodat je de speakertjes aan de band vast kan klikken. De band is buigzaam, zodat je hem kan vormen naar jou smaak. De Halo Smart komt bovendien in drie kleuren, namelijk rood, blauw en zwart. Ons reviewmodel is de zwarte uitvoering. Aan de rechterzijde van de ‘halo’-band zit een drietal knoppen. Hiermee zet je onder andere de Halo Smart aan, maar je kunt er ook je muziek mee bedienen en inkomende gesprekken mee op nemen. Aan de linkerzijde zit een knop waarmee je Siri (met iOS) en Google Now (met Android) kunt activeren.

De meegeleverde Eargels vind ik persoonlijk echt een uitkomst. De Eargels die al waren gemonteerd, bleken net iets te klein. Gelukkig kun je met drie verschillende maten een beetje uitproberen welke maat het beste in de oor ligt. Bij mij is dat de grootste maat. Bij normaal bewegen blijven de oortelefoontjes prima in je oren zitten. Wil je deze headset echter gebruiken tijdens het sporten, dan raad ik je andere headsets van Jabra aan, zoals bijvoorbeeld de Jabra Sport Coach.

Review-Jabra-Halo-Smart-2

Bij overhemden en shirts met een kraag, kun je de Halo Smart het beste over de kraag schuiven. Doe je dit niet en schuif je de headset direct over de huid van je nek, dan zullen de draadjes van de oortelefoontjes achter de kraag blijven hangen wanneer je je hoofd beweegt. De oortelefoontjes vallen dan vrij makkelijk uit je oren. Door de Smart Halo dus over je kraag te dragen hou je optimale bewegingsvrijheid voor je hoofd en zullen de oortelefoontjes niet snel uit je oren vallen.

Audio, batterij, trilfunctie en Assist
Iets wat ik als eerste wil weten bij een headset; hoe klinkt de muziek? Bij de Halo Smart is dat zeer goed. De bass is hoorbaar en de muziek komt luid en duidelijk door de speakers. Ik kon in elk geval uitstekend genieten van mijn muziek. De volume kan ook lekker hoog, dus voor de mensen die ervan houden kan je je muziek lekker hard door de speakertjes laten knallen.

Review-Jabra-Halo-Smart-3

Maar het luisteren naar muziek lijkt bij deze headset wel op de tweede plaats te komen. Jabra zet de Halo Smart overduidelijk neer als de ideale headset voor het voeren van telefoongesprekken. De batterij gaat lang mee, maarliefst 17 uur gesprektijd (en 15 uur muziektijd). Daarmee is de headset ideaal voor mensen die graag de hele dag muziek willen luisteren en tegelijk bereikbaar willen zijn via een headset. De Halo Smart biedt achtergrondruis onderdrukking en met de microfoons levert de headset ook een zeer duidelijke stem tijdens telefoongesprekken.

Door de speakertjes aan elkaar te laten kleven, stopt de muziek met afspelen en een gesprek wordt op die manier opgehangen. Mocht je gebeld worden dan kun je de speakertjes simpelweg uit elkaar halen en in je oren stoppen om op te nemen. De trilfunctie van de Halo Smart zorgt ervoor dat je doorhebt dat je gebeld wordt. Heb je de oortelefoontjes in je oren dan kun je ook gewoon opnemen met de multifunctionele toets.

Met Jabra Assist, een gratis app, heb je een paar extra opties tot je beschikking. Deze app laat zien hoeveel procent batterij de Halo Smart nog heeft. Ook krijg je een melding wanneer de headset weer opgeladen moet worden. Ook kan de Halo Smart dankzij Assist lasten weten dat je een sms, e-mail of een bericht van social media hebt gekregen. Bij een bericht van bijvoorbeeld Whatsapp wordt ook de naam van de zender gemeld.

Je kunt de app ook gebruiken om je auto terug te vinden. Als je de Halo Smart tijdens het rijden gebruikte en hem af hebt gedaan bij het uitstappen, wordt er een locatie bepaald. Via de app kun je dan je route naar je auto voorgeschoteld krijgen. Wil je meer te weten komen over de Halo Smart dan is er ook een detailleerde handleiding te vinden in Assist. Al met al is Assist geen must-have maar het is wel een app met een paar handige extraatjes.

Conclusie (voordelen/nadelen)
De Jabra Halo Smart is een behoorlijk complete headset. Hoewel er geen opbergzakje meegeleverd wordt, en de headset wat minder comfortabel gedragen kan worden ten opzicht van andere (vaak duurdere) Jabra headsets, krijg je met de Halo Smart wel degelijk waar voor je geld.

Review-Jabra-Halo-Smart-4

Vooral de lange batterijduur zou mensen over moeten halen om voor de Halo Smart te gaan. In de praktijk zal de 17 uur niet snel gehaald worden, omdat je met de volume zal spelen. Maar een hele werkdag haal je makkelijk. De handige app Assist laat je bovendien weten hoeveel batterij je nog hebt. Ondersteuning voor Siri en Google Now, de verschillende maten Eargels, de trilfunctie voor inkomende gesprekken, en de IP54 waardering, maken van de Halo Smart een absolute aanrader.

Ik ben zelf nooit zo heel tevreden met headsets die aanprijzen dat je ze kunt gebruiken om telefoongesprekken mee te voeren. De Halo Smart blaast die ontevredenheid volledig van tafel. De geluidskwaliteit bij het luisteren van muziek is dik in orde. Maar zeker ook bij het maken van telefoongesprekken. Het werkt gewoon. En je hebt op den duur niet eens meer door dat je de Halo Smart nog om hebt. Op kantoor en thuis is dit de ideale headset voor een zeer acceptabele prijs.

 Voordelen

  • lange batterijduur
  • water-, en windbestendig
  • trilfunctie
  • verschillende maten Eargels
  • ondersteuning voor Siri en  Google Now
  • Assist is een handig extraatje

Nadelen

  • geen opbergzakje o.i.d.
  • minder comfortabel dan bijvoorbeeld Jabra Sport Coach

Prijs: €79 voor de zwarte uitvoering, €89,99 voor de blauw en de rode uitvoering

Meer info: Jabra Halo Smart

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.