Review Xtorm Vigor Power Hub

Xtorm-Vigor-Power-Hub-ReviewHier op de redactie testen wij regelmatig producten die onze apparaten kunnen opladen als wij niet thuis zijn. Als we wel thuisblijven moeten we onze spullen natuurlijk ook opladen, en dit doen we liever zo georganiseerd mogelijk. De meeste mensen hebben tegenwoordig namelijk minimaal één smartphone, maar vaak ook nog een tablet, een camera, een laptop en noem maar op.

Xtorm heeft een Power Hub uitgebracht waarmee meerdere apparaten tegelijk op een georganiseerde manier kunnen worden opgeladen. Het gaat om de Xtorm Vigor Power Hub Wireless, die wij de afgelopen week hebben mogen testen. In deze review leest u wat wij van dit product vinden.

Inhoud
Xtorm-Vigor-Power-Hub-Review-2
In de verpakking vinden wij de Xtorm Vigor Power Hub Wireless. Deze power hub kan tot zeven apparaten tegelijk opladen. De power hub komt samen met een gebruikershandleiding en een AC adapter.

Design
Zodra je de Vigor Power Hub neerzet zie je meteen dat Xtorm gebruik heeft gemaakt van dezelfde materialen die Xtorm ook gebruikt voor de power banks van het bedrijf. Dankzij deze witte en grijze materialen heeft de Power Hub een strakke en moderne uitstraling.

Xtorm-Vigor-Power-Hub-Review-4

Aan de onderkant zien we vier rubberen voetjes die ervoor zorgen dat de Power Hub op zijn plaats blijft staan. Aan de achterkant zit de aansluiting voor de AC adapter en aan de voorkant vinden we nog zes verschillende poorten om je apparaten mee op te laden. De grijze bovenkant is uitgerust met een draadloze oplaad plaat. Je kunt hier gewoon je smartphone opleggen zodat je toestel zonder kabels kan worden opgeladen. De ronde rubberen ring zorgt er vervolgens voor dat je toestel goed blijft liggen.

Ondanks dat er gebruik is gemaakt van een grotendeels plastic behuizing voelt de power hub zeer stevig aan. Overigens zijn plastic en rubber niet-geleidende materialen, wat dus de meest veilige keuze is voor een power hub.

Functies
Zoals we eerder al schreven beschikt de Vigor Power Hub over zes aansluitingen aan de voorkant en één draadloze oplaad plaat aan de bovenkant. De zes aansluitingen aan de voorkant bestaan uit vier USB-poorten (5V/2,4A), één USB-poort met Quick Charge 3.0-ondersteuning (3.6V-12V) en één USB C-poort (5V/3A).

De vier standaard USB-poorten spreken voor zichzelf en zijn uiteraard te gebruiken voor elk apparaat dat met een USB-kabel kan worden opgeladen. Denk hierbij dus aan smartphones, tablets, camera’s, power banks etc. De overige poorten zijn echter een stuk interessanter.

Xtorm-Vigor-Power-Hub-Review-1

Zo beschikt de Vigor Power Hub over een USB-poort met Quick Charge 3.0-ondersteuning. Deze technologie van Qualcomm kan toestellen die Quick Charge 3.0 ondersteunen tot wel 60% sneller opladen dan een standaard USB-poort. De meeste nieuwe toestellen van Samsung, Motorola, LG, Google en HTC hebben al ondersteuning voor Quick Charge 3.0. Wij hebben deze aansluiting zonder problemen kunnen testen met de Motorola Moto G4 Plus.

De laatste poort is een USB C-poort. USB C is vrij nieuw, maar zal uiteindelijk de nieuwe standaard worden. USB C is geïntroduceerd nadat laptops steeds dunner werden en dus een kleinere USB-aansluiting nodig hadden. Deze nieuwe USB C-aansluiting vinden we onder andere op de nieuwste MacBooks van Apple. Eén van de voordelen van USB C is dat het niet uitmaakt hoe je de USB C-kabel in de USB C-poort drukt. De aansluiting is namelijk aan beide kanten gelijk.

De Xtorm Vigor Power Hub komt niet met eigen oplaadkabels, omdat deze normaal gesproken al bij de apparaten zelf worden geleverd. Mocht je toch nog opzoek zijn naar een extra USB-kabel, dan kun je deze ook bij Xtorm bestellen. Xtorm verkoopt zowel micro-USB als USB C-kabels met geweven draad. Dit zorgt ervoor dat de kabels een stuk flexibeler zijn en minder snel breken. Voor €9,- koop je een meter lange micro-USB kabel.

Xtorm-Vigor-Power-Hub-Review-5

Mocht je toestel beschikken over ondersteuning voor draadloos opladen, dan heb je uiteraard geen kabel nodig. Je hoeft je toestel alleen maar bovenop de Power Hub te leggen en het opladen zal automatisch beginnen. Houd er wel rekening mee dat draadloos opladen trager is dan opladen via een USB-kabel.

Conclusie (voordelen/nadelen)
Wij zijn erg te spreken over de Xtorm Vigor Power Hub Wireless, omdat alles naar behoren werkt en de power hub kwalitatief goed aanvoelt. Ook misstaat hij niet op ons bureau. Het opladen van al onze toestellen kan nu een stuk georganiseerder en ook nog eens tegelijk.

Xtorm-Vigor-Power-Hub-Review-3

Wij hebben geen nadelen kunnen vinden bij de Vigor Power Hub van Xtorm, maar het zou mooi zijn als de volgende versie meer Quick Charge 3.0-poorten heeft. Veel smartphones die tegenwoordig op de markt verschijnen beschikken namelijk over Quick Charge 3.0-ondersteuning. Hierdoor is er al snel behoefte aan meer dan één Quick Charge 3.0-poort.

Voordelen
– tot zeven apparaten tegelijk opladen
– Quick Charge 3.0, USB C en draadloos laden aanwezig
– degelijke bouwkwaliteit
– dankzij de mooie vormgeving misstaat de power hub niet op een bureau

Nadelen
– een opvolger met meer Quick Charge 3.0-poorten zou mooi zijn

De (XPD16) Xtorm Vigor Power Hub is verkrijgbaar voor €69,-.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.