Review Land Rover Explore: Robuuste Outdoor Smartphone

Land-Rover-Explore-review-5Op de redactie van Androidics hebben wij de afgelopen twee weken een interessante smartphone mogen testen. De zogeheten Land Rover Explore is een robuuste smartphone met een aantal interessante toevoegingen. Deze extra’s maken de Land Rover Explore vooral interessant voor avonturiers en mensen die zich vaak in ruige of afgelegen gebieden bevinden. In deze review lees je ons oordeel over de smartphone.

Inhoud
Allereerst kijken wij altijd even naar de inhoud van een product. De inhoud van de Land Rover Explore is vrij interessant, omdat de smartphone met een hoop extra’s komt. Zo vinden we in de doos niet alleen de Land Rover Explore, maar ook een Adventure pack. Dit is een externe accu- en GPS-module die je via magneten aan de achterkant van de smartphone hangt.

Land-Rover-Explore-review-4

Verder zit er een beschermhoes, een karabijnhaak van roestvrijstaal, een oplader, een USB-C-kabel en een pakketje met papierwerk is de doos.

Design / Specificaties
Laten we de review beginnen door te zeggen dat de Land Rover Explore geen doorsnee smartphone is en ook lang niet voor iedereen is weggelegd. Steeds meer mensen willen namelijk een dun en licht toestel met kleine bezels. In deze categorie hoort de Land Rover Explore niet thuis. De Land Rover Explore is voor mensen die een betrouwbare smartphone willen die in alle extreme situaties gewoon werkt. Of je nu in de rimboe zit of op een industrieterrein, of het nu regent of extreem koud is, of als voor jou een lange accuduur belangrijk is, dan is de Land Rover Explore mogelijk de ideale smartphone voor jou.

Land-Rover-Explore-review-3

In tegenstelling tot de meeste robuuste smartphones is er bij de Land Rover Explore veel aandacht besteed aan het design. In plaats van een simpele rubberen behuizing heeft de Land Rover Explore een mooie metalen frame met afgeronde hoeken die doen denken aan de bumper en grill van een Land Rover. Aan de achterkant van de smartphone zien we duidelijk elementen terug van het dak van een Land Rover. Zelfs aan de zijkant van de smartphone zijn lijnen aangebracht, die niet alleen een mooie afwerking geven maar ook zorgen voor een betere grip. De camera lijkt op een koplamp.

Land-Rover-Explore-review-2

Intern vinden we degelijke specificaties die thuishoren in een high mid-range smartphone. Ze zijn niet te vergelijken met de vlaggenschip toestellen van Samsung of Huawei, maar krachtig genoeg voor een vloeiend geheel zonder vertragingen. Ook is het scherm helder en scherp. Meerdere applicaties of games draaien is dan ook geen probleem. We hebben de specificaties hieronder even op een rijtje gezet.

  • 5-inch TFT-scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels
  • 2,6GHz Helio X27 Deca Core-processor
  • 4GB werkgeheugen
  • 64GB opslagruimte + microSD-kaart aansluiting
  • 16 megapixel met dual-led flitser aan de achterkant
  • 8 megapixel camera aan de voorkant
  • 4000mAh accu + USB-C-poort
  • dualSIM-ondersteuning
  • 3.5mm koptelefoon aansluiting

De camera’s zijn ok, maar het is duidelijk dat dit niet het verkooppunt van de smartphone is. De accu is enorm, waardoor de smartphone lang meegaat op één acculading. De processor is krachtig en in combinatie met 4GB werkgeheugen kun je gerust meerdere apps tegelijk draaien zonder dat de smartphone gaat haperen. Het is leuk dat er nog een 3,5mm koptelefoonaansluiting aanwezig is en dat het mogelijk is om twee SIM-kaarten te gebruiken. Ook is de opslagruimte eenvoudig uit te breiden met een microSD-kaart. Het scherm is helder en reageert ook met handschoenen aan en wanneer het scherm nat is.

Wat maakt de Land Rover Explore uniek?
Behalve dat de Land Rover Explore een opvallend robuuste behuizing heeft, met een design dat is gebaseerd op de auto’s van Land Rover, zijn er een aantal andere punten die deze smartphone uniek maakt. De smartphone is namelijk ontworpen voor het buitenleven, ongeacht het weer en je locatie.

Land-Rover-Explore-review-1

Het eerste punt dat de Land Rover Explore aantrekkelijker maakt dan andere toestellen is de accu. Zo is de smartphone zelf al uitgerust met een 4000mAh accu, maar krijg je bij de aanschaf van het toestel ook een zogeheten Adventure Pack. Dit is een hardware-module die je via magneten aan de achterkant van de smartphone kunt plaatsen. Deze module is uitgerust met een extra 3620mAh accu. Hiermee kom je dus uit op een totale accucapaciteit van 7620mAh, genoeg voor een paar dagen in de wildernis.

De Adventure Pack beschikt naast een accu ook over een extra GPS-chip. Met deze GPS-chip kun je zelfs op de meest afgelegen gebieden een GPS-verbinding vinden. Hierdoor is de navigatie een stuk betrouwbaarder dan op een reguliere smartphone. In Nederland hebben wij vrijwel geen afgelegen gebieden, waardoor wij dit niet hebben kunnen testen, maar volgens mensen die de Land Rover Explore wel in hele afgelegen gebieden hebben gebruikt is de navigatie heel accuraat.

Land-Rover-Explore-review-6

Ook krijgen mensen die een Land Rover Explore kopen gratis een voucher voor de Viewranger-app. Dit is een zeer geliefde navigatie-dienst met erg veel details. Deze software is normaalgesproken best prijzig, maar mensen met een Land Rover Explore hoeven zich daar dus geen zorgen om te maken.

Verder heeft Bullit Group de Land Rover Explore voorzien van handige software voor buiten. Zo kun je allerlei widgets instellen waarmee je bijvoorbeeld snel een SOS-signaal kunt afgeven via de LED-verlichting aan de achterkant of snel je locatie kunt delen wanneer je in de problemen zit. Deze widgets kun je opstarten met een knop die altijd zichtbaar is op het scherm (als je dit wilt).

Land-Rover-Explore-review-7

Er is ook gedacht aan mensen die bijvoorbeeld doen aan bergbeklimmen. Deze mensen kunnen de Land Rover Explore aan hun uitrusting hangen met behulp van de meegeleverde beschermhoes en karabijnhaak.

Voor wie is de Land Rover Explore?
De Land Rover Explore is niet gemaakt voor de gemiddelde tiener die nog naar school gaat en ook niet voor ouderen. De smartphones is in tegenstelling tot de CAT-smartphones zelfs niet gemaakt voor in de horeca of in de bouw. De Land Rover Explore is gemaakt voor “lifestyle”-mensen die veel buiten zijn, graag hiken en vaak op gebieden komen waar het bereik minder goed is. Deze mensen willen een betrouwbare smartphone die altijd en overal werkt. Tegelijkertijd ziet de smartphone er goed genoeg uit om de volgende dag gewoon mee naar het werk te nemen.

Land-Rover-Explore-review-8

Ook mensen die een Land Rover hebben willen uiteraard graag een bijpassende smartphone, die tegelijkertijd als accurate navigatie in de auto te gebruiken is. Wanneer je off-road gaat en een stuk gaat hiken neem je de smartphone gewoon mee. Dankzij de Viewranger-app zul je niet verdwalen, dankzij de Adventure Pack hoef je je geen zorgen te maken om een lege accu en dankzij de robuuste behuizing is zand, regen of een val op de grond geen enkel probleem.

Conclusie (Voordelen / Nadelen)
Land Rover is een merk die zijn naam niet op elke willekeurige smartphone zal zetten. De Land Rover Explore is daarom ook niet zomaar een smartphone. Dankzij de metalen behuizing en metalen knoppen komt de smartphone luxe en stevig over, net als een echte Land Rover. De metalen frame in combinatie met de rubberen achterkant zorgt voor een robuust geheel met een goede grip.

Dankzij de Adventure Pack en toegang tot Viewranger kun je altijd gebruikmaken van accurate navigatie. De Adventure Pack zorgt er verder voor dat je niet zomaar met een lege accu komt te zitten.

Je krijgt niet de nieuwste specificaties en ook niet de beste camera. Ook is het toestel dikker en zwaarder dan een gemiddelde smartphone. Wel is er bij de Land Rover Explore veel aandacht besteed aan het design van de smartphone. Ook krijg je bij andere robuuste smartphones geen Adventure Pack of gratis toegang tot de Viewranger-app.

Onze conclusie is dat de Land Rover Explore de mooiste robuuste smartphone is die wij persoonlijk in handen hebben gehad. Normaal ben ik van de dunnere smartphones met dunne schermranden, maar zelfs ik vindt de Land Rover Explore een aantrekkelijke smartphone.

Voordelen
– robuuste waterdichte behuizing
– Adventure Pack-module
– extra goeie GPS-connectie
– lange accuduur
– gratis voucher voor Viewranger
– scherm werkt met natte vingers en handschoenen
– veel aandacht besteed aan het uiterlijk

Nadelen
– geen vingerafdrukscanner
– smartphone weegt 232 gram en is vrij dik

Je kunt de Land Rover Explore via de officiële website bestellen voor € 649,00. De smartphone is ook verkrijgbaar bij Coolblue.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.