Xiaomi Introduceert Mi A1 Met Stock-Android en Dual-camera

Xiaomi-Mi-A1-Android OneGoogle en Xiaomi hebben samen een nieuwe “Android One”-smartphone geïntroduceerd. De zogeheten Xiaomi Mi A1 draait net als de Nexus-toestellen op een stock-versie van Android en krijgt als eerste de nieuwste Android-updates.

Op de redactie van Androidics.nl zijn wij erg te spreken over de smartphones van Xiaomi. De Chinese fabrikant brengt krachtige toestellen op de markt tegen aantrekkelijke prijzen. Xiaomi-smartphones zijn echter uitgerust met de Android skin MIUI, terwijl de meeste Europese consumenten juist behoefte hebben aan een zo’n kaal mogelijke versie van Android. Gelukkig zijn Google en Xiaomi een samenwerking aangegaan om een toestel op de markt te brengen met stock-Android.

De zogeheten mid-range Xiaomi Mi A1 beschikt over een 5,5-inch scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels, een Snapdragon 625-processor, 4GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 3080 mAh accu, een 5 megapixel camera aan de voorkant en een 12 megapixel dual-camera met 2x optische zoom aan de achterkant.

Google-Xiaomi-Mi-A1

De Xiaomi Mi A1 met metalen behuizing is verkrijgbaar in de kleuren zwart, roze goud en goud voor een adviesprijs van omgerekend ongeveer 220 euro. Het is onduidelijk of de smartphone ooit in Nederland op de markt zal verschijnen. In landen als Bulgarije en Hongarije is de smartphone wel verkrijgbaar.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.