Huawei P20 Lite Officieel Aangekondigd

Huawei-P20-LiteHuawei zal eind deze maand de Huawei P20 officieel introduceren, maar als voorproefje heeft de Chinese fabrikant alvast de Huawei P20 Lite geïntroduceerd. De smartphone is vanaf 19 maart in Nederland verkrijgbaar voor 369 euro.

Huawei heeft bij de P20 Lite vooral aandacht besteed aan het scherm en de camera. Het scherm met een formaat van 5,84-inch heeft een resolutie van 2280 x 1080 pixels en een beeldverhouding van 19:9. Aan de bovenkant zien we een inkeping, met daarin de speaker en de 16 megapixel selfie-camera.

Huawei-P20-Lite-blauw

Aan de achterkant zien we een vingerafdrukscanner en een dual-camera. Deze dual-camera bestaat uit een 16 megapixel lens in combinatie met een 2 megapixel lens. Deze tweede lens zorgt voor een diepte/bokeh-effect.

Intern vinden we een octa-core processor, 4GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 3000 mAh met Quick Charge-ondersteuning, een usb-c-poort en een 3.5mm koptelefoonaansluiting. De smartphone draait op Android 8.0 (Oreo) met de EMUI 8.0-schil.

Huawei-P20-Lite-achterkant

De Huawei P20 Lite is vanaf maandag in Nederland verkrijgbaar in de kleuren Midnight Black en Klein Blue. De smartphone krijgt een adviesprijs mee van 369 euro.

via [hardware.info]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.