Xiaomi Mi 6X Officieel Aangekondigd

xiaomi-mi-6xDe Chinese fabrikant Xiaomi heeft de Mi 6X zojuist officieel geïntroduceerd. Buiten China komt de smartphone waarschijnlijk op de markt onder de naam Mi A2, de opvolger van de populaire Xiaomi Mi A1.

De Xiaomi Mi 6X gaat voor minder dan 300 dollar over de toonbank en beschikt onder andere over een 5.99-inch FHD+ scherm, een Snapdragon 660-processor, 4GB of 6GB werkgeheugen, 64GB of 128GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 12 megapixel dual-camera aan de achterkant, een 20 megapixel camera aan de voorkant, een 3010mAh accu met Quick Charge 3.0-ondersteuning en Bluetooth 5.0. De Xiaomi Mi 6X draait op Android 8.1 Oreo met de MIUI 9-schil.

xiaomi-mi-6x-front

De smartphones van Xiaomi leveren doorgaan een zeer goede prijs/kwaliteitverhouding, maar lang niet iedereen is te spreken over de MIUI-schil van de fabrikant. De Xiaomi Mi A1 was om deze reden een groot succes over de hele wereld, omdat dit toestel draait op Android One, een kale versie van Android. Naar verwachting zal Xiaomi de Mi X6 buiten China op de markt brengen als opvolger van de Mi A1 onder de naam Mi A2. De smartphone zal daarom opnieuw draaien op Android One.

De Xiaomi Mi 6X is vanaf morgen in China verkrijgbaar in de kleuren rood, blauw, zwart, goud, en rosé goud. De uitvoering met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte kost omgerekend ongeveer 250 dollar. De variant met 6GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte kost ongeveer 280 dollar. Voor 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte betaal je 315 dollar. Het is nog onduidelijk wanneer de smartphone buiten China zal worden aangekondigd.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.