Google Pixel 3 en Pixel 3 XL Officieel Aangekondigd

Google-Pixel-3-XL-kleurenGoogle heeft gisteravond twee nieuwe Pixel-smartphones aangekondigd. De afgelopen weken zijn de Pixel 3 en Pixel 3 XL al verschillende keren opgedoken, maar nu kunnen we met zekerheid de functies en specificaties opnoemen.

De Google Pixel 3 XL is de grootste uitvoering van de twee. Het 6,3-inch OLED-scherm heeft een resolutie van 2280 bij 1080 pixels, een 19:9-beeldschermverhouding en een beschermlaag van Corning Gorilla Glass 5. Volgens Google is dit het beste scherm die het bedrijf ooit in een smartphone heeft geplaatst.

Aan de bovenkant van het scherm zit een grote notch. Hierin zit een 8 megapixel dual-camera die dankzij de tweede lens een bokeh-effect kan creëren. Aan de achterkant zit een enkele 12,2 megapixel camera met een 1/2.55″ sensor. De camera heeft een 27mm lens die scherp stelt met laser-autofocus. Onder de camera zit een vingerafdrukscanner. De camera’s beschikken over veel slimme technologie en handige opties, waardoor de Pixel 3-smartphones vermoedelijk weer boven aan de lijst van beste smartphone-camera’s komen te staan.

Intern vinden we een Qualcomm Snapdragon 845-processor, 6GB werkgeheugen, 64GB of 128GB opslagruimte en een 3430mAh accu. Ook heeft de smartphone een waterdichte (IP68) glazen behuizing, een verbeterde speaker en Active Edge. Met Active Edge kun je handelingen uitvoeren door in de behuizing van de smartphone te knijpen.

Google-Pixel-3-XL

De Google Pixel 3 beschikt voor een groot deel over dezelfde functies en specificaties. De Pixel 3 heeft echter een 5,5-inch scherm en een kleinere accu met een capaciteit van 2915 mAh. Ook zit er in het scherm van de Pixel 3 geen notch voor de dual-camera. Beide toerstellen draaien op Android 9.0 (Pie).

De Pixel 3-smartphones komen op de markt in de kleuren Just Black, Clearly White, en Not Pink. De Pixel 3 met 64GB opslagruimte kost 849 euro. De variant met 128GB opslagruimte kost 949 euro. De Pixel 3 XL met 64GB opslagruimte gaat over de toonbank voor 949 euro terwijl de 128GB-variant een adviesprijs meekrijgt van 1050 euro. Beide toestellen zijn voorlopig nog niet in Nederland verkrijgbaar.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.