Xiaomi Mi 9 Officieel Aangekondigd

Xiaomi-Mi-9-headerXiaomi heeft de Xiaomi Mi 9 officieel aangekondigd. De Mi 9 is een krachtige smartphone die is uitgerust met de nieuwe Snapdragon 855-processor. De adviesprijs van de smartphone zou je echter eerder verwachten bij een mid-range toestel.

De Chinese fabrikant weet opnieuw de aandacht te trekken door een toestel op de markt te brengen met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. De Xiaomi Mi 9 beschikt namelijk over een 6,39 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 2280 bij 1080 pixels, een Snapdragon 855-processor, 6GB of 8GB werkgeheugen, 128GB opslagruimte, een in-display vingerafdrukscanner en een 3300 mAh accu. De accu heeft ondersteuning voor ‘Charge Turbo’ en is volgens Xiaomi de snelste in draadloos opladen.

Aan de achterkant vinden we een driedubbele camera, bestaande uit een 48 megapixel lens, een 2x zoom-lens en een groothoek-lens. De selfie-camera heeft een resolutie van 20 megapixels. De smartphone draait op Android 9.0 (Pie) met de MIUI 10-schil.

Xiaomi-Mi-9

De Xiaomi Mi 9 met 6GB werkgeheugen krijgt een adviesprijs mee van omgerekend ongeveer 394 euro. De uitvoering met 8GB werkgeheugen kost 432 euro. Er komt ook een speciale limited editie op de markt die beschikt over 12GB werkgeheugen, twee keer zoveel opslagruimte en een transparante achterkant. Deze limited editie kost 524 euro.

Xiaomi Mi 9 SE
De Xiaomi Mi 9 heeft een zeer aantrekkelijke adviesprijs voor een toestel met high-end specificaties, maar Xiaomi heeft besloten om een nog goedkopere variant van de smartphone op de markt te brengen. De Mi 9 SE kost omgerekend slechts 265 euro en beschikt over een 5,97-inch scherm, een Snapdragon 712-processor, 6GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte, een in-display vingerafdrukscanner en een driedubbele camera bestaande uit een 48 MP hoofdlens, een 8 MP telelens en een 13 MP groothoeklens.

Xiaomi-Mi-9-SE

Het is nog onduidelijk vanaf wanneer de toestellen in de Benelux verkrijgbaar zijn.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.