Wat is Android

Android dit en Android dat, maar wat is Android nou eigenlijk? Android is een besturingssysteem voor mobiele apparaten als telefoons, tablets, e-readers maar ook autoradio’s. Android maakt gebruik van de combinatie Linux en Java. Android is van oorsprong niet van Google maar van het bedrijf Android Inc. mede opgericht door Andy Rubin.

Andy Rubin en Android

Andy Rubin wou een besturingssysteem maken die gratis weggegeven kon worden zodat deze gebruikt kon worden op mobiele toestellen. Het was toentertijd vanzelfsprekend dat fabrikanten van mobiele telefoons licentiekosten moesten betalen aan bedrijven als Microsoft om gebruik te maken van hun mobiele besturingssysteem. Andy Rubin dacht hier anders over en wou juist geld verdienen aan extra diensten als opslag en beveiliging. Omdat Rubin helemaal gek was van robots werd het systeem Android genoemd. Net als Andy Rubin, is ook Google voorstander van gratis diensten en software. Ze hadden dan ook al gauw interesse in het bedrijf van Andy Rubin en wouden deze overnemen, dit gebeurde dan ook in 2005.

Open Handset Alliance

5 November 2007 was het zover, Google introduceerde de Open Handset Alliance (OHA). Dit was een samenwerkingsverband tussen de belangrijkste spelers in de telecomindustrie. Onder andere HTC, Samsung, LG, Sony en Motorola deden mee. Tegelijkertijd werd ook Android aangekondigd door de OHA, dit besturingssysteem kon gratis gebruikt worden door alle leden van de OHA.

Eerste Android telefoon

Minder dan een jaar later werd de eerste telefoon met Android in de markt gezet. 22 Oktober 2008 was de dag dat de eerste telefoon met Android, de HTC Dream, beter bekend als de T-Mobile G1 uit kwam.

De beste Android aanbiedingen

Wil je na dit verhaal ook gebruik maken van een Android telefoon. Vergelijk dan hier voor je nieuwe mobiele abonnement. Zo ontdek je wel toestel en abonnement het beste bij je past.