Samsung Introduceert Gebogen Smartwatch Met 3G

samsung-gear-sSamsung heeft al weer de zesde smartwatch geïntroduceerd in een jaar tijd. De nieuwe smartwatch heet de Samsung Gear S en beschikt over een gebogen display en 3G ondersteuning.

De Samsung Gear S beschikt over een 2-inch AMOLED display met een resolutie van 480 bij 360 pixels, een 1GHz dual-core processor, 512MB werkgeheugen, 4GB opslagruimte, een 300 mAh accu, een water en stofbestendige behuizing (IP67) en een eigen 3G en WiFi verbinding. Het toestel draait niet op Android Wear, maar op Samsung’s eigen besturingssysteem, Tizen. Ook is de smartwatch voorzien van een accelerometer, een hartslagmeter, een barometer, een gyroscoop, een kompas en een UV- en lichtmeter.

De 3G verbinding wordt gebruikt bij het verbinden met de smartwatch. Door gebruik te maken van 3G inplaats van Bluetooth kan de smartwatch blijven synchroniseren met de smartphone, ook al zijn beide toestellen te ver van elkaar verwijderd om te verbinden met Bluetooth. De smartwatch kan ook verbinden met WiFi om zo gebruik te maken van het internet.

Hoeveel de Gear S gaat kosten is nog niet bekend. De smartwatch zal vanaf oktober in de winkels liggen.

via [zdnet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.