Details Android Beveiligingsupdate Januari Bekendgemaakt

LG-logoDe Zuid-Koreaanse fabrikant LG heeft de details van de Android beveiligingsupdate van deze maand bekendgemaakt. De update zal niet alleen de kritieke beveiligingslekken van Android dichten, maar bevat ook acht fixes speciaal voor LG-smartphones.

Maandelijks komt Google met een beveiligingsupdate, die de nieuwste lekken en problemen van Android moeten oplossen. LG legt nu via een blogpost uit dat de Android beveiligingsupdate van 1 januari 2017 totaal 81 lekken in het Android-besturingssysteem dicht. 73 zijn afkomstig van Google en gelden voor alle Android-toestellen. Zeven hiervan zijn zeer kritieke fixes. Speciaal voor zijn eigen mobiele apparaten heeft LG zelf ook 8 fixes toegevoegd.

Details over de fixes van Google ontbreken, maar LG geeft wel meer informatie over de fixes voor LG-toestellen. Van de acht fixes is er één kritiek. Deze kritieke fix verwijdert de MTKLogger-app en is bedoeld voor smartphones en tablets met Android 5.x, 6.x en 7.x en een MediaTek-processor. MTKLogger-app zou namelijk ongevraagd persoonlijke gegevens opslaan op het interne geheugen en kan zonder toestemming gestart worden door externe applicaties. De app lijkt afkomstig van MediaTek, maar het nut van de app is onbekend.

Het is nog onduidelijk wanneer de beveiligingsupdate van januari zal worden uitgerold. Google zal de update vermoedelijk binnen enkele dagen officieel aankondigen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.