Android Go: Google Werkt Aan Android Versie Voor Budget Smartphones

Android-GoDoordat het Android-besturingssysteem over de jaren steeds verder is ontwikkeld en steeds meer functies heeft gekregen, werken de nieuwste versies van Android niet goed op smartphones met hele goedkope hardware. Daarom heeft Google besloten om een speciale Android-versie te ontwikkelen, genaamd Android Go.

Miljoenen mensen in ontwikkelingslanden hebben nog geen mobiele telefoon. In het geval deze mensen wel een smartphone kopen, dan gaan ze meestal voor de goedkoopste smartphone. De hardware in deze toestellen is vaak niet meer in staat om het huidige Android besturingssysteem goed te draaien. Zo is de processor vaak te traag of is er niet genoeg werkgeheugen aanwezig.

Voor deze toestellen werkt Google aan Android Go, een Android versie die speciaal is gemaakt voor smartphones met goedkope hardware. Eerder lanceerde Google ook al Android One voor goedkopere toestellen, maar Android Go moet ervoor zorgen dat ook extreem goedkope smartphones een goede gebruikservaring kunnen gaan bieden. Google heeft het dan over toestellen met minder dan 1GB werkgeheugen en een zeer goedkope processor.

Google Go is onderdeel van Android O, de nieuwste versie van Android. Zodra Android O wordt geïnstalleerd op een toestel met beperkte hardware zal Android Go automatisch worden ingeschakeld. Android Go is onder andere voorzien van simpelere uitvoeringen van Google-apps, zoals YouTube Go.

Vanwege de beperkte 3G en 4G-verbindingen in ontwikkelingslanden, wil Google Android Go ook uitrusten met real-time statistieken over het dataverbruik. Google wil hiervoor gaan samenwerken met telecomproviders. Zo moet een gebruiker van Android Go direct in hun notificatiescherm kunnen zien hoeveel data de gebruiker heeft verbruikt en hoeveel data er nog beschikbaar is

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.