52% Android Toestellen Draait op Jelly Bean

November-Android-Dist-Numbers_large
Google heeft nieuwe platformdistributiecijfers vrijgegeven waarop te zien is welke Android versie actief gebruikt wordt en welke juist niet. In de laatste cijfers is duidelijk te zien dat Jelly Bean ruim koploper is en dat Honeycomb vrijwel niet meer wordt gebruikt. Deze cijfers worden vooral gebruikt door Android ontwikkelaars zodat ze weten op welke Android toestellen ze zich vooral moeten richten.

Er zijn twee versies van Android, met de Google Play Store en zonder de Google Play Store, de bovenstaande cijfers komen alleen van Android toestellen met de Play Store. Dit is uiteraard de grootste hoeveelheid van de Android toestellen.

De bovenstaande cijfers zijn gemeten over een periode van 7 dagen en eindigde op 1 november. Op 1 november is Android 4.4 gelanceerd, waardoor deze Android-versie nog niet in de statistieken te zien zijn.

Op dit moment zijn er minder dan 2% Froyo gebruikers, ongeveer 26% Gingerbread gebruikers, slechts 0.1% Honeycomb gebruikers, bijna 20% Ice Cream Sandwich gebruikers en maar liefst 52% Jelly Bean gebruikers.

via [androidworld]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.