Samsung Stopt Met Eigen Chatdienst Chaton

samsung-chatonSamsung heeft na tegenvallende resultaten besloten om te stoppen met WhatsApp-concurrent Chaton. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht namelijk niet dat de dienst populairder zal worden, waardoor de dienst langzaam zal worden afgebouwd.

Samsung heeft na een teleurstellend financieel kwartaal besloten om veranderingen door te voeren binnen het bedrijf. Zo zal Samsung onder andere herstructurering van de directie overwegen en stoppen met de chatdienst Chaton. Afhankelijk van de populariteit zal de dienst per land worden stopgezet.

Chaton is beschikbaar voor iOS, Blackberry en Windows Phone en staat standaard voorgeïnstalleerd op Samsung toestellen. In thuisland Zuid-Korea wordt de dienst wel redelijk gebruikt, maar in Europa en Amerika is Chaton geen succes.

“Als je over de totale aantallen spreekt, lijkt Chaton competitief omdat het is geïnstalleerd op alle Samsung-smartphones”, aldus een woordvoerder van Samsung. “Het probleem is lage bruikbaarheid van de app, wat ervoor zorgt dat die weinig gebruikt wordt.”

bron [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.