Steeds Meer Jongeren Verwijderen Facebook-app

FacebookUit een onderzoek van onderzoeksbureau Pew Research Center is gebleken dat maar liefst 44% van de Amerikaanse jongeren heeft besloten om de Facebook-app van hun smartphone te verwijderen.

Pew Research Center heeft in de maanden mei en juni, kort na het Cambridge-schandaal, verschillende Facebook-gebruikers ondervraagd. Ongeveer een kwart van de Amerikanen hebben de Facebook-app verwijderd. Bij de jongeren tussen de 18 en 29 jaar staat het percentage zelfs op 44 procent.

Bij de volwassenen tussen de 30 en de 49 jaar heeft ongeveer een kwart besloten om Facebook van hun smartphone te verwijderen. 54 procent van de ondervraagde Facebook-gebruikers heeft zijn of haar privacyinstellingen op Facebook aangepast.

Of er ook mensen zijn die hun account hebben verwijderd kunnen wij niet zeggen. Tijdens het onderzoek is namelijk alleen gevraagd naar het verwijderen van de smartphone-app.

Dat er minder actieve Facebook-gebruikers waren was eigenlijk al duidelijk. Facebook heeft in juli namelijk kwartaalcijfers bekendgemaakt, waaruit bleek dat er in Europa 279 miljoen gebruikers dagelijks actieve zijn. Een kwartaal eerder waren er in Europa nog 282 miljoen mensen dagelijks actief. Het is onduidelijk of dit aantal ondertussen weer is gestegen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.