7 apps die niet mogen ontbreken op je Android

De Google Play Store zit vol met apps en binnen elke categorie heb je wel de keuze uit talloze varianten, op bijvoorbeeld nieuwsapps, navigatieapps en muziekapps. Maar er zijn in de afgelopen jaren een aantal juweeltjes ontwikkeld die echt niet mogen ontbreken op je lijst. Neem een kijkje hieronder en laat je overtuigen:

Scan & Translate

Eén van de handigste apps voor de Android voor wie graag op reis gaat, maar naar een land gaat waar hij of zij de taal niet machtig is. In plaats van een stoomcursus te nemen of driftig door een woordenboek te bladeren, zal je dankzij de Scan & Translate app niet meer verdwaald raken. De app doet precies wat de titel aangeeft: je scant met je camera een bord, poster of menukaart met buitenlandse tekst erop en de app vertaalt gelijk wat je ziet.

Google Opinion Rewards

Google is dol op meninkjes. Wie deze app downloadt krijgt af en toe een melding met een aantal vragen die je kan beantwoorden. Elke keer dat je een vragenlijst beantwoordt, ontvang je krediet dat je weer kan gebruiken in de Google Play Store, om apps en spellen te kopen. Een prima manier om aan dure apps te komen zonder geld te hoeven uitgeven!

Picture1

Bron: Pexels

Telegram

Whatsappen is natuurlijk nog steeds ontzettend populair, maar zeker sinds de overname door Facebook zijn er vragen over het privacybeleid. Stel je voor dat foto´s of gegevens die je via Whatsapp hebt verstuurd ineens in de handen van een extern bedrijf vallen! Om ervoor te zorgen dat je berichtverkeer volledig secuur en versleuteld is bestaat er Telegram, een berichtendienst die enorm aan populariteit heeft gewonnen na privacyschandalen bij de grote techbedrijven.

Entertainment

De Google Play Store geeft je toegang tot een groot aantal spellen die je op je mobiele telefoon kunt spelen. Kijk rond en vindt klassiekers zoals Snake, teken-spelletjes en find-it! Ook voor wat serieuzer vermaak is de Play Store de plaats op jou Android toestel waar je bijvoorbeeld shooters en casino spellen kunt vinden. Tijdens een avond voetbal kijken in de kroeg de Winnaar voorspellen behoort ook tot de mogelijkheden binnen de Google Play Store.

Waze

Enerzijds een handige navigatieapp, maar zeker als je aan het rijden bent en je wilt weten of er politiecontroles of files staan, is Waze een absolute uitkomst. Dankzij andere Waze gebruikers die meldingen doorgeven, ben je gelijk op de hoogte door een blik op je route te werpen. Daarnaast geeft de app je handige adviezen, zoals dat je niet moet vergeten je lichten aan te doen.

Quik

Een handige app om video´s, geschoten met je smartphone, snel en professioneel te bewerken. Je video´s zullen er nog beter uit gaan zien, en daarnaast is vooral de gebruiksvriendelijkheid van deze app een absolute aanrader. Special effects, ondertitelingen en slow motion, je maakt zonder problemen je eigen speelfilm met Quik.

Picture2

Bron: Pexels

Zoom

Skype is populair, en je hebt Facebook en Whatsapp videochats, maar allemaal laten ze het qua kwaliteit en verbinding wel eens afweten. Zoom is een stuk professioneler wat dat betreft, en daar komt nog eens bij dat je al je chats kan opnemen – zeker handig als je een vergadering wilt nakijken.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.