“Ontwikkelingen Nieuwe Essential Phone Tijdelijk Stopgezet”

Essential-Phone-cameraDe fabrikant Essential zou de ontwikkelingen van zijn tweede smartphone hebben stopgezet. Dat melden ingewijden aan Bloomberg. Volgens de bron zou Essential opzoek zijn naar een mogelijke koper van het bedrijf.

Essential bracht in 2017 de eerste Essential Phone op de markt. De Essential Phone is de eerste smartphone ooit met een notch in het scherm en heeft een zeer minimalistisch design, met dunne schermranden en de mogelijkheid om hardware-modules te gebruiken. Naast het opmerkelijke uiterlijk van de smartphone kreeg Essential ook veel aandacht omdat het bedrijf is opgericht door Andy Rubin, één van de oprichters van het Android-besturingssysteem. Ondanks de aandacht blijken de verkoopcijfers tegen te vallen.

Essential zou Credit Suisse Group AG hebben ingehuurd om onderzoek te doen naar een mogelijke verkoop van het bedrijf. Volgens Bloomberg zou er in ieder geval één niet nader genoemd bedrijf interesse hebben in een overname.

De Essential Phone moet later dit jaar in Nederland op de markt verschijnen. Rubin laat via een Tweet weten dat er “altijd wordt gewerkt aan meerdere projecten en dat sommigen soms worden stopgezet om tijd te steken in andere initiatieven.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.