Betalen Met je Smartphone op NS-stations en Andere Betaalpunten

Vodafone-SmartpassVanaf vandaag is het mogelijk om met je smartphone te betalen op NS-stations in Nederland. Voor bedragen onder de 25 euro hoef je alleen maar je smartphone langs de betaalterminal te halen. Voor bedragen vanaf 25 euro moet je ook een pincode invoeren.

Vodafone heeft samen met Visa de Vodafone SmartPass dienst gelanceerd. Hierdoor is het mogelijk om contactloos te betalen met je smartphone bij 30.000 betaalpunten van onder andere H&M, Burger King, Lidl, Ikea en alle NS-retailzaken. Naar verwachting zal de Vodafone SmartPass dienst aan het eind van dit jaar op 60.000 betaalpunten beschikbaar zijn.

Door gebruik te maken van een Android of iOS app en NFC kan je met een simple veeg betalen voor een product of dienst. Vodafone-klanten met een NFC-toestel moeten wel over een NFC-simkaart beschikken. Niet Vodafone-klanten en mensen met een smartphone dat niet beschikt over NFC ondersteuning, moeten een speciale NFC-sticker aanvragen. De NFC sticker en NFC-SIMkaart zijn beide gratis aan te vragen.

Gebruikers van de SmartPass kunnen ook gebruik maken van meer dan een miljoen betaalpunten in Europa. Naar verwachting zullen binnenkort ook KPN en T-Mobile draadloos betalen mogelijk maken.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.