Jury: “Apple Moet Achter Google Aan, Niet Samsung”

Apple Samsung GoogleApple en Samsung spannen elke week wel weer een nieuwe rechtszaak aan vanwege geschonden patentrechten. De jury heeft in de laatste rechtszaak een uitspraak gedaan waarbij Samsung 120 miljoen dollar aan Apple heeft moeten betalen en Apple ongeveer 150 duizend aan Samsung. De jury heeft Apple echter verteld dat het bedrijf niet achter Samsung aan moet gaan, maar achter de ontwikkelaar van Android, Google.

De reden dat Apple niet Samsung zou moeten aanklagen, maar Google is simpel. Een aantal patenten die Samsung volgens Apple zou schenden hebben te maken met het besturingssysteem Android. Samsung is niet de ontwikkelaar van Android, maar Google. Zo zou Apple het Koreaanse bedrijf onder andere hebben aangeklaagd vanwege de slide-to-unlock functie die wordt gebruikt in Android.

Samsung heeft tijdens de rechtszaak gemeld dat Apple bij Google moet klagen en niet bij Samsung. Ook de jury heeft het gevoel dat Google inderdaad de oorzaak is van de problemen tussen Samsung en Apple. De jury zou willen dat Apple en Samsung eindelijk eens stoppen met “ruzie maken” en voor eens en altijd tot een oplossing komen.

Apple en Samsung zullen elkaar snel weer zien. Samsung is namelijk in hoger beroep gegaan om de 120 miljoen dollar schade te verlagen tot $0. Waarom Apple alleen achter Samsung aan gaat en niet achter Google of andere fabrikanten is niet bekend. Mogelijk is Apple bang dat Samsung te snel groeit en de markt over neemt.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.