Onderzoekers Hacken Gmail Via Android

Android Gmail HackOnderzoekers van de Riverside universiteit uit Californië hebben een methode ontwikkelt waarmee het mogelijk is om vrijwel elke Android app te hacken. Naast Android zouden iOS en Windows Phone ook kwetsbaar zijn voor de hack.

Men ging er altijd vanuit dat apps zich onderling nauwelijks met elkaar kunnen bemoeien” aldus professor Zhiyun Qian. “Wij tonen aan dat die aanname niet klopt en dat de ene app de ander kan beïnvloeden en dat kan schadelijke gevolgen hebben voor de gebruiker“.

De hack werkt door het installeren van een op het eerste gezicht normale app. Deze app beschikt echter een stukje code waarmee de app toegang krijgt tot het geheugen van de smartphone. Door het geheugen in de gaten te houden kan de app bijvoorbeeld zien wanneer je inlogt in Gmail. De hack kan precies op het moment dat de gebruiker wil inloggen in Gmail of bijvoorbeeld zijn bank account een identieke inlog pagina tonen, dat de ingevoerde gegevens doorstuurt naar de hackers.

Uit het onderzoek blijkt dat Gmail, met een succesratio van 92 procent, het makkelijkst te hacken is. Amazon was het moeilijkst met slechts 48 procent succesvolle hack pogingen.

De onderzoekers hebben de hack vooralsnog alleen geprobeerd op Android toestellen, maar denken dat de zelfde hack ook zou moeten werken op iOS en Windows Phone.

via [gelderlander]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.