Groei Smartphonemarkt Neemt Langzaam Af

smartphonesDe smartphonemarkt is nog steeds flink aan het groeien, maar daar zal vanaf volgend jaar een eind aankomen. In 2014 is de markt met maar liefst 26,3 procent gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Naar verwachting zal de groei in 2015 “slechts” 12,2 procent zijn en in de daaropvolgende jaren zal dit percentage nog verder dalen.

Uit een onderzoek van IDC blijkt dat er in 2014 maar liefst 1,3 miljard smartphones over de toonbank zijn gegaan. In 2015 zal dit aantal stijgen naar 1,4 miljard exemplaren en in 2018 zullen er naar verwachting ongeveer 1,9 miljard toestellen worden verkocht. De smartphone markt zal de komende jaren dus nog wel blijven groeien, maar de totale groei ten opzichte van het voorgaande jaar zal steeds meer dalen.

Naast de dalende groei, zal ook de prijs van de smartphones dalen. Dit is vooral te danken aan snelgroeiende fabrikanten uit China, zoals Xiaomi en Huawei. De gemiddelde prijs van een smartphone is momenteel €239, naar verwachting zal de gemiddelde prijs in 2018 dalen naar €194.

Er is ook gekeken naar de markt van Android en iOS. Naar verwachting zal Android in 2018 een marktaandeel van 80 procent in handen hebben en 61 procent van de totale inkomsten. iOS zal waarschijnlijk 13 procent van de marktaandeel in handen hebben, maar 34 procent van de totale inkomsten ontvangen.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *