Corning Werkt Aan Nieuw Scherm Dat Net Zo Sterk Is Als Saffierglas

Corning_GorillaGlassCorning is de fabrikant van de “Gorilla Glass” schermen die veel worden gebruikt voor smartphones en tablets. Gorilla Glass schermen zijn erg sterk en kras bestendig, maar de fabrikant wil nu een scherm ontwikkelen dat net zo sterk is als saffierglas.

Corning heeft bekend gemaakt dat het bedrijf bezig is met de ontwikkelingen van een nieuw soort scherm dat nog beter bestand is tegen vallen en krassen. Het nieuwe display heet geen Gorilla Glass meer, maar krijgt de naam Project Phire. Coming belooft dat de nieuwe schermen de “stevigheid van Gorilla Glass 4 combineert met een krasbestendigheid die de sterkte van saffier benadert“.

De nieuwe schermen bestaan dus niet uit saffier. Corning zegt dat saffier een uitstekende materiaal is om krassen te voorkomen, maar dat dergelijke schermen niet bestand zijn tegen een val. Bij een val versplintert het display namelijk. Het nieuwe Project Phire display zal zowel bestand zijn tegen een val op de stoep als zandkorrels in je broekzak.

Corning laat weten dat de schermen nog dit jaar op de markt zullen verschijnen.

via [allaboutphones]

 

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.