Omzet Twitter Stijgt, Maar Twitter Is Nog Niet Tevreden

TwitterHet afgelopen kwartaal is de omzet van Twitter met maar liefs 61 procent gestegen ten opzichte van de zelfde periode vorig jaar. Toch is Twitter niet tevreden met zijn gebruikersgroei.

Twitter heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 502 miljoen dollar (454,5 miljoen euro) omzet gedraaid. Dat is 61 procent meer dan in het tweede kwartaal van 2014 en meer dan de verwachte 481,1 miljoen dollar. De omzet komt voor 88 procent uit de verkoop van advertenties.

Toch draait Twitter nog altijd verlies. Zo maakte twitter het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 136,6 miljoen dollar (123,6 miljoen euro). Dat is ietsjes minder dan in de zelfde periode vorig jaar, maar nog steeds veel verlies. Het grote verlies komt vooral door kosten die samenhangen met beloningen in aandelen. Zonder deze kosten zal Twitter winst maken.

Ook het aantal gebruikers is meer gegroeid dan verwacht. Van 308 miljoen in het vorige kwartaal naar 316 miljoen afgelopen kwartaal. Dit is meer dan de 310 miljoen gebruikers die door Beursanalisten was voorspeld.

Twitter interim-ceo Jack Dorsey zegt dat hij tevreden is over het verdienmodel van Twitter, maar ontevreden over de gebruikersgroei. “Om Twitter’s volledige potentieel te realiseren moeten we drie gebieden verbeteren“. Hij vindt dat Twitter simpeler moet worden, daadkrachtiger in uitvoering en duidelijker in zijn meerwaarde.

bron [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.