Ook LG Wil Maandelijkse Beveiligingsupdates Voor Android-toestellen

LGEerder schreven we dat Google en Samsung voortaan maandelijks beveiligingsupdates zullen gaan uitrollen, om er voor te zorgen dat gevonden lekken/bugs zo snel mogelijk worden gedicht. LG heeft zojuist laten weten het zelfde te willen doen en dus ook elke maand een veiligheidsupdate zullen uitrollen.

Na het ontdekken van de gevaarlijk Android-lek “Stagefright”, hebben Google en Samsung laten weten dat ze voortaan maandelijks beveiligingsupdates zullen uitrollen. Ook de Zuid-Koreaanse fabrikant LG wil dergelijke updates nu maandelijks uitrollen. Dit heeft LG gezegd tegenover Wired.

“LG zal op maandelijkse basis veiligheidsupdates uitbrengen zodat providers die aan klanten beschikbaar kunnen stellen.” “We denken dat deze belangrijke stappen aan LG-klanten laten zien dat veiligheid onze hoogste prioriteit is.”

Stagefright misbruikt een lek in het videosysteem van Android. Hierdoor is het voor hackers mogelijk om malafide code in een video te stoppen en deze via een MMS-bericht te versturen naar het slachtoffer. Doordat sommige applicaties video-berichten standaard downloaden is het zeer eenvoudig om een smartphone te infecteren en over te nemen. T-Mobile heeft het MMS-beleid na het ontdekken van de lek aangepast. Gebruikers moeten nu handmatig het ontvangen MMS-bericht openen.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.