“NFI Kan Versleutelde E-mails Op BlackBerry Toestellen Ontcijferen”

BlackBerry EncryptionBlackBerry-toestellen staan bekend als extra beveiligde smartphones, maar uit berichtgeving van Misdaadnieuws en Security.nl blijkt dat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) versleutelde e-mails van een Blackberry-toestel kan ontcijferen.

Misdaadnieuws heeft een rapport van het NFI ontvangen. In het rapport staat onder andere dat het flashgeheugen van een Blackberry 9720 uitgelezen kon worden, waarop vercijferde e-mails werden aangetroffen.

In deze gegevens werden 325 vercijferde e-mailberichten aangetroffen. Hiervan konden er 279 ontcijferd worden. Uit de veiliggestelde gegevens zijn e-mailberichten geëxporteerd en vervolgens ontsleuteld met een door het NFI ontwikkelde methode

De methode die het Nederlands Forensisch Instituut gebruikt wordt al minimaal een jaar toegepast. Het NFI zou op deze manier al aan meerdere veroordelingen bijgedragen hebben. Zo heeft onder andere een rechtbank in Oost-Brabant vorig jaar ontcijferde e-mails gebruikt in een zaak tegen een drugshandelaar.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.