Startup XE Maakt Draadloos Laden Op 5 Meter Afstand Mogelijk

XE draadloos opladenXE is een startup uit Oekraïne die claimt een technologie te hebben ontwikkeld waarmee het mogelijk is om je toestel draadloos op te laden tot een afstand van maximaal vijf meter. De nieuwe technologie maakt gebruik van een antenne die radiosignalen kan omzetten tot elektriciteit.

Draadloos laden is al vrij gewoon bij de huidige high-end toestellen, maar hiervoor moet je je toestel nog steeds op een laadstation leggen. De nieuwe technologie van XE is nog een stap verder. Zo kan je je smartphone opladen zolang de laadstation en de smartphone in de zelfde kamer zijn. De speciale antenne in de laadstation kan radiosignalen omzetten in elektriciteit. Apparaten binnen een bereik van vijf meter kunnen deze signalen ontvangen en draadloos worden opgeladen.

De laadstation van XE meet 15 x 15 x 40 centimeter en kan vier apparaten tegelijk opladen. Smartphones moeten worden voorzien van een speciaal hoesje die de signalen kan ontvangen. Eind januari zal XE een nieuwe prototype presenteren tijdens een beurs in Dublin.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.