“Lenovo Werkt Samen Met Google Aan Project Tango-toestel”

Project TangoGoogle en Lenovo hebben uitnodigingen verzonden voor een gezamenlijke persaankondiging op 7 januari tijdens de CES in Las Vegas. De aankondiging heeft iets te maken met “Project Tango“, waarbij een speciale 3D-sensor aan een tablet of smartphone wordt toegevoegd.

Project Tango is bedacht door Motorola, toen het bedrijf nog in handen was van Google. Met dit project voegde het bedrijf speciale 3D-sensoren toe aan een smartphone en tablet, waardoor het toestel de omgeving in real-time in 3D in kaart kan brengen. Deze technologie kan onder andere worden gebruikt om makkelijk 3D-kaarten van gebouwen te maken of om Virtual Reality-games te spelen.

Motorola is ondertussen verkocht aan Lenovo, maar Project Tango is nog wel in handen van Google. Het lijkt er echter op dat beide bedrijven wel een samenwerking zijn aangegaan en dat Lenovo de eerste fabrikant is die een toestel met 3D-sensoren op de markt zal brengen.

Google Lenovo Project Tango Uitnodiging

Op de uitnodiging met de tagline “Shared vision for a new tomorrow” is onder andere te lezen dat mobiele apparaten de wereld zouden moeten zien en navigeren zoals wij dat doen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.